Belgian maajoukkuevalmentaja Roberto Martínez uskoo Amadou Onanan, 20, tekevän suuren vaikutuksen Evertonissa. Toffeesin uusi keskikentän hankinta on espanjalaisen mielestä yksi ikäluokkansa mielenkiintoisimpia nuoria lahjakkuuksia.

Onana siirtyi Evertoniin alkuviikosta Lillestä viisivuotisella sopimuksella. Nuorukainen debytoi jo Belgian maajoukkueessa.

– Hän on mielenkiintoinen jalkapalloilija. Tiedän että potentiaalia on vaikea arvioida, Martínez kommentoi Sky Sportsille.

– Puhumme 20-vuotiaasta pelaajasta, joka on ehkäpä yksi ikäluokkansa lahjakkaimpia eurooppalaisessa jalkapallossa. Näin innoissamme me olemme hänestä Belgiassa.

– Hän on jo pelannut kahdessa pääsarjassa Saksassa ja Ranskassa. Hän siirtyi Lilleen suurella summalla ja mikään ei hätkäytä häntä siirtyä uuteen projektiin suurella siirtokorvauksella.

Evertonia vuosina 2013-2016 valmentanut Martínez arvioi myös millaisessa roolissa Onanaa voisi peluuttaa Toffees-paidassa.

– Olen varma, että Everton käyttää häntä puolustavammassa roolissa tai häntä voi käyttää myös box-to-box roolissa, jossa hän voi käyttää fysiikkaansa hyväksi. Hän on pallottomassa roolissa intensiteetiltään yksi vaikuttavimpia nuoria pelaajia. Se miten hän prässää ja menee boksiin.

– Hän muistuttaa joskus minua palloa kuljettaessaan nuoresta Patrick Vieirasta. Hän on myös ainutlaatuinen hahmona. Hän jo nuorena miehenä johtaja, joka vaikuttaa muihin pukukopissa.

– Hän tietää täysin mitä hän haluaa. Hän haluaa tehdä suuren vaikutuksen ja kasvaa seurassa. Kaikkein vaikuttavinta se, kuinka hänestä tulee kentällä valmentaja. Hän on uskomattoman kypsä pelaaja. Se ei ole nuorelle iälle tyypillistä.

Onana pelasi viime kaudella kaikki kilpailut mukaanluettuna 41 ottelua Lillessä. Näistä 32 oli Ligue 1 :n sarjaotteluja.