Chelsea oli kauden kotidebyytissään hyvin lähellä täyttä pistepottia, mutta Tottenham nousi pistejakoon lisäajan viime hetkillä.

Vieraat aloittivat ottelun aggressiivisesti, mutta päätyivät ensimmäisen vartin jälkeen täysin puolustuskannalle – jolla sitte pysyivätkin lähes koko illan.

Thomas Tuchel kertoi ennen ottelua valmistaneensa joukkueensa nimenomaan vieraiden vastahyökkäyksiä vastaan, eikä niitä avaspuolikkaalla montaa nähtykään.

Valkoisten pystyessä katkaisemaan isäntiensä pallorallin vain rikkeillä, meni Blues täysin ansaitusti tauolle johtoasemassa. Chelsean puolustuspään tulokkaat iskivät 19. minuutilla, kun Marc Cucurellan kulmapotku tavoitti täysin vapaana odotelleen Kalidou Koulibalyn. Toppari pääsi laukomaan voimalla, 1-0.

Kun vieraat eivät toisellakaan jaksolla saaneet omaa peliään käyntiin, otti Antonio Conte tunnin kohdalla kentälle Richarlisonin toiseksi kärkipelaajaksi, wingback Ryan Sessegnonin siirtyessä penkille.

Tottenham nousi tasoihin Pierre-Emile Höjbjergin matalalla vedolla 68. minuutilla. Tilannetta edelsi Rodrigo Bentancurin kova Chelsea-hyökkääjään kohdistunut taklaus, josta valtaosa stadionilla olleista tuntui vaatineen vihellystä. Erotuomari Anthony Taylor piti kuitenkin linjansa, jossa iskuja sai jaella. Maalin jälkeisen hälinän tuoksinassa laput nousivat kummankin joukkueen managerille.

Tuchel teki ensimmäisen vaihtonsa reaktiona tasoitusmaaliin; Jorginho ulos, sisään César Azpilicueta.

Chelsea otti johtoaseman uudelleen, kun Raheem Sterling vapautti Reece Jamesin keskelle 77. minuutilla. He’s one of our own kaikui Stamford Bridgellä, ja Tuchel otti sivurajalla melkoisen spurtin tuulettaessaan.

Conte reagoi uuteen tappioasemaan juoksuttamalla kentälle lisää kesähankintoja; Yves Bissouman ja Ivan Perisicin. Kaksikon edesottamukset eivät juuri ravistelleet, toisin kuin Chelsean Conor Gallagherin vastaavat. Viime kaudella Crystal Palace -lainallaan loistanut 22-vuotias oli ensi kosketuksillaan järjestelemässä vaaraa Hugo Llorisin vartioimalle maalille.

Otteluun annettiin peräti kuusi minuuttia lisäaikaa, ja sillä kuudennella lisäminuutilla Tottenham iski tasoituksen. 2-2 -osuma merkittiin Harry Kanen nimiin. Maalia edeltäneistä tapahtumista puhuttaneen vielä pitkään. Taylor tarkasti VAR:n avulla, syyllistyikö Spursin Cristian Romero kulmapotkutilanteessa punaisen kortin arvoiseen rikkeeseen. Sellaista ei videolta havaittu, vaikka argentiinalainen ilmiselvästi repi Cucurellan tämän näyttävistä hiuksista kumoon. Uusi kulmapotku johti tasoitusmaaliin.

Conte ja Tuchel kättelivät toisiaan ottelun jälkeen normaaliin tapaan, mutta sen jälkeen käynnistyi kärhämä. Taylor ajoi molemmat luotsit toisilla korteilla ulos, ottelun päättymisen jälkeen.