Entiset Valioliiga-pelaajat Gary Neville ja Jamie Redknapp ajautuivat kiivaaseen sanaharkkaan lauantaina Manchester Unitedin hävittyä Brentfordille 0-4.

Unitedia aikoinaan koko pelaajauransa edustanut Neville, 47, on useasti kritisoinut manchesterilaisseuran omistajia, yhdysvaltalaista Glazerien perhettä, jota vastaan seuran kannattajat ovat osoittaneet mieltään vuosien ajan.

Neville kohdisti kritiikkinsä Glazereihin myös lauantain murskatappion jälkeen, mutta Redknappin, 49, mukaan Unitedin ongelmat eivät johdu vain omistajaportaasta.

– Yhdysvalloissa on perhe, joka kirjaimellisesti antaa työntekijöidensä ottaa kaikki iskut heidän puolestaan. Se on anteeksiantamatonta. Joel Glazerin on noustava huomenna lentokoneeseen, hänen on matkustettava Manchesteriin, hänen on ruvettava kääntämään ongelmia pois seurasta ja kerrottava kaikille, mikä hemmetti hänen suunnitelmansa tälle jalkapalloseuralle on. Mitä hän tekee? sanoi Neville.

Redknapp sanoi, että Neville ei voi syyttää seuran omistajia, kun pelaajat ovat juuri hävinneet neljällä maalilla. Neville yritti keskeyttää Redknappin sanomalla, että tämä kritisoi Unitedin pelaajia jo aiemmin, mutta Redknapp sai kuitenkin puheenvuoronsa.

– Me emme voittaneet Liverpoolin kanssa liigamestaruutta 30 vuoteen… Katso minua, kun puhun sinulle, ärähti Redknapp Nevillelle.

– En yritä haukkua pelaajia, mutta heidän on pakko ottaa vastuu. Kun sinä olit pelaaja, niin ajattelitko silloin, että ”mitäköhän Joel Glazer tekee huomenna?”

Redknapp jatkoi vielä puhumista, mutta Neville aloitti oman puheenvuoronsa ennen kuin Redknapp sai sanottua asiansa loppuun.

– Kuinka monta kertaa me aiomme istua tässä ja sanoa, että noilta pelaajilta puuttuu johtajuutta, luonnetta? sanoi Neville.

– Kuinka monta kertaa sinä aiot sanoa, että seuran on päästävä omistajistaan eroon? He ovat käyttäneet joukkueeseen miljardi puntaa, kommentoi Redknapp takaisin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Redknapp muistetaan pelaajauraltaan etenkin Liverpoolista ja Tottenhamista. Kuva: Getty Images

– Mutta nämä pelaajat ovat todistaneet sen, että heistä ole tähän, joten he (United) tarvitsivat hyvän siirtoikkunan. Heillä ei ole ollut hyvä siirtoikkuna, sanoi Neville.

Redknappin mukaan Manchester Unitedin epäonnistumiset siirtomarkkinoilla ovat johtuneet seuran entisestä varapuheenjohtajasta Ed Woodwardista, joka jätti Unitedin viime keväänä.

– Hän on lähtenyt. Kenen vika se on nyt? kysyi Redknapp.

– Kun liiketoiminnassa epäonnistutaan ja kun bisnekset eivät toimi, niin se on omistajien vika. Se on todella yksinkertaista. Se epäonnistuu surkeasti, vastasi Neville.

– Mutta he käyttävät rahaa pelaajiin. Et voi syyttää jatkuvasti omistajia, Gary. Luuletko, että heidän lähdettyään kaikki on hyvin? sanoi Redknapp.

Neville pyöritteli silmiään ja vastasi.

– Jamie, he ottivat seurasta ulos 24 miljoonaa puntaa kaksi kuukautta sitten. Meillä on ränsistynyt kakkosluokan stadion, kun 20 vuotta sitten se oli maailman paras. Meillä on jalkapalloilullinen projekti, josta heillä ei ole hajuakaan.

– He laittoivat pankkiirit johtamaan jalkapalloseuraa, he eivät ole nimittäneet urheilutoimenjohtajaa. Pelaajia voi tarkastella niin paljon kuin haluaa, mutta on niin paljon isoja asioita, jotka on ensin saatava kuntoon. Heidän on tultava esiin ja vastattava seurauksista. He eivät voi vain piileskellä Tampassa (Yhdysvalloissa) ja ajatella, että mikään ei kolahda heidän omaan nilkkaansa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Unitedin kannattajat osoittivat mieltään Glazerien perhettä vastaan myös lauantaina Brentford-ottelussa. Kuva: Getty Images

Redknapp sanoi ymmärtävänsä Nevillen huolet, mutta hänestä United-legenda ei voi sivuuttaa pelaajia kritiikissään.

– Ymmärrän, mitä sanot omistajista, mutta et voi jatkuvasti sanoa, että sillä (huonoilla esityksillä) ei ole mitään tekemistä pelaajien kanssa, virkkoi Redknapp.

– Jamie, olen kuullut sinun arvostelevan Tottenhamin [puheenjohtajaa] Daniel Levyä, kun he ovat epäonnistuneet pitkän ajanjakson aikana. Se on tosiasia. Joten minun pointtini on, että he ovat epäonnistuneet Manchester Unitedissa kymmenen vuoden ajan. Seura mätänee, kommentoi Neville.

– Mutta hän (Levy) on osunut oikeaan – tiedätkö miksi? Koska hän teki sen, mitä teidän olisi pitänyt tehdä, ja hankki [manageri] Antonio Conten, mutta te ette halunneet koskea häneen. Hän olisi tullut Unitediin ja saanut nuo pelaajat parempaan kuntoon kuin missä he ovat, vastasi Redknapp.

– Hän (Levy) on rakennuttanut uskomattoman stadionin, heillä on maan paras harjoituskeskus, hän on nimittänyt fantastinen urheilutoimenjohtajan (Fabio Paratici), sanoi Neville.

– Hän on ollut monessa asiassa väärässä… huomautti Redknapp väliin.

– Odota nyt, odota nyt. Hän (Levy) on rakennuttanut maailman parhaan stadionin, hän on rakennuttanut uskomattoman harjoituskeskuksen, hän on hankkinut urheilutoimenjohtajan, joka tietää mitä tehdä ja nyt hänellä on manageri, joka sopii siihen, mitä he haluavat tehdä nyt. Manchester United on sen vastakohta.

Voit katsoa videon Nevillen ja Redknappin keskustelusta alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
It got pretty intense between Gary Neville and Jamie Redknapp after Man Utd's 4-0 defeat to Brentford last night 😳🔥