Manchester Cityn useista raiskauksista syytetyn laitapuolustaja Benjamin Mendyn oikeudenkäynti on ollut käynnissä. OIkeuden edessä on käyty läpi todisteita, joista on paljastanut järkyttäviä yksityiskohtia.

The Guardianin tietojen mukaan Mendy, 28, käytti julkisuuden asemaansa hyväksi houkutellakseen naisia eristettyyn Cheshiressa sijainneeseen kartanoonsa. Ranskan maajoukkuepelaaja raiskasi naiset lukituissa ”paniikkihuoneissa”, joista he eivät pystyneet pakenemaan. Naiset kieltäytyivät ennen tekoja seksuaalisesta kanssakäynnistä tai he olivat liian kovassa humalatilassa.

Mendy löysi useamman naisista Manchesterin yökerhoista. Puolustajan apuna toimi toinen tapauksessa syytetty rikoskumppani, 41-vuotias Louis Saha Matturie.

Myös Sahaa syytetään lukuisista seksuaalisista hyväksikäyttötapauksista. Mendyä ja hänen rikoskumppaniaan syytetään 13:sta erillisestä raiskaustapauksesta.

Syyttäjä Timothy Crayn mukaan Sahan yhtenä roolina oli löytää nuoria naisia ja luoda tilanteita, joissa heitä voitaisiin käyttää seksuaalisesti hyväksi.

Kaksi naisista on kertonut poliisille, että he olivat tekojen tapahtuessa sammuneita. Jotkut myös kertoivat, kuinka heiltä vietiin kartanossa puhelimet pois. Näin naiset eivät pystyneet oikeuden mukaan kutsumaan apua.

Yksi molempia miehiä syyttänyt nainen oli teon aikaan 17-vuotias.

Mendy ja Saha ovat kiistäneet heihin yhteensä kohdistuneet 22 syytettä.

Mendyn teoissa käyttämät huoneet oli syyttäjä Crayn mukaan rakennettu niin, ettei niiden sisälle päässyt ulkopuolelta.

– Ne pystyy avaamaan sisältäpäin, jos tietää mitä tehdä. Tärkein huomio on se, että sinun täytyy tietää kuinka se ovi avataan. Näin todistajat saattoivat saada käsityksen, että heidät oli lukittu sisälle, Cray selitti.

Crayn mukaan Mendy ja hänen rikoskumppaninsa tiesivät, mitä he tekivät. Naisten tuomisesta tuli heille peli.

– He tiesivät tasan tarkkaan, mitä he tekivät. He käänsivät naisten vokottelun seksiin peliksi. Jos naista sattui fyysisesti tai henkisesti, sillä ei ollut merkitystä.

Mendyn oikeudenkäynti on edelleen kesken. Pelaaja on ollut hyllytettynä Man Cityn kokoonpanosta.

Lähde: The Guardian