Tottenhamin Cristian Romero repi Chelsean Marc Cucurellan hiuksista kumoon sunnuntaina tilanteessa, joka lopulta johti Stamford Bridgen vierasjoukkueen tasoitukseen lisäajan viimeisellä minuutilla.

Argentiinalainen ei saanut tempustaan rangaistusta ottelun aikana, eikä tule saamaan myöskään jälkikäteen. Syy rankaisematta jättämiselle on Sky Sportsin mukaan häkellyttävä mutta yksinkertainen; hiuksista repiminen ei ole listattuna jalkapallosäännöissä rikkeeksi.

Ottelun erotuomari Anthony Taylor, joka seisoi kuvamateriaalin mukaan hyvin lähellä kaksikkoa, ei ilmeisesti tilannetta nähnyt. Hän kuitenkin tarkastutti sen VAR-tuomari Mike Deanin videoitten pohjalta.

VAR:n avulla voidaan sääntöjen mukaan tarkastaa, onko kyseessä punaisen kortin tuottava rike. Tällaista tuomaristo ei kuvatallenteiltakaan havainnut, ja mikäli sääntötulkinta pitää paikkansa, ei sellaista – tai edes keltaisen kortin arvoista rikettä – todella edes ollut.

– Jalkapallosäännöt, toisin kuin rugbysäännöt, eivät erikseen mainitse hiuksista vetämistä. Tuomareiden on päätettävä, täyttääkö hiuksista vetäminen tilanteessa väkivaltaisen käytöksen tunnusmerkit. Mikäli näin ei tapahdu, on kyseessä todennäköisesti epäurheilijamainen käytös, jonka tulisi johtaa keltaiseen korttiin, Skyn raportissa kerrotaan.

– Mikäli Taylor olisi havainnut rikkeen livetilanteessa, olisi oikea tuomio ollut vapaapotku Chelsealle. Se olisi estänyt Tottenhamin maalin kyseisessä hyökkkäyksessä.