Mikel Arteta vahvisti perjantaina että Arsenal ei lähetä 19-vuotiasta laituri Marquinhosia lainalle tänä kesänä, kuten monet odottivat. Brasilialainen on esiintynyt seuran reserveissä lupauksia herättävällä tavalla.

– Olen hyvin tyytyväinen häneen. Hän on sopeutunut tänne varsin hyvin, ja on helposti pidettävä tyyppi, vaikka kielitaidon kanssa onkin vielä tekemistä. Pidämme hänet tulevien kuukausien ajan täällä, ja autamme sopeutumaan edelleen. Sitten katsomme, mikä on parasta hänen kehittymisensä kannalta.

Lauantain Bournemouth-ottelua alustavassa pressitilaisuudessa manageri kertoi myös toisen tulokkaan tilanteesta. Keskikenttäpelaaja Fábio Vieira ei ole vielä edustusjoukkuedebyyttiään Valioliigassa tehnyt. Dean Courtilla siihen saattaa olla mahdollisuus.

– He kaikki (Vieira, Cedric Soares ja Emile Smith Rowe) pelasivat alle 21-vuotiaiden kanssa. He ovat kunnossa ja harjoitelleet koko viikon, joten he ovat käytettävissä.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.