Argentiinan maajoukkueen ja Juventuksen keskikenttäpelaaja Ángel Di María tunnetaan maailmalla yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pelaajista, mutta Manchester Unitedin kannattajilla ei ole hänestä juuri hyvää sanottavaa.

Di María, 34, siirtyi Unitediin kesällä 2014 Real Madridista 75 miljoonan euron jättikaupassa, mutta hänet myytiin vain vuotta myöhemmin Paris Saint-Germainiin yli kymmenen miljoonan euron tappiolla.

Argentiinalaistaituri aloitti uransa Old Traffordilla vahvasti, mutta kauden mittaan hänen esityksensä menivät huonompaan ja huonompaan suuntaan. Sesongin päätteeksi Telegraph-lehti nimesi hänet kauden huonoimmaksi hankinnaksi.

Jälkiviisaana on helppo todeta, että Di Marían siirto Manchester Unitediin oli tuhoon tuomittu alusta alkaen. Pian Unitedista lähdettyään hän sanoi, ettei olisi ikinä halunnut lähteä Real Madridista ja että hän oli siirtyä PSG:hen jo aikaisemmin, mutta diili jäi toteutumatta taloudellisista syistä, joten hän siirtyi Englantiin.

Di María on myös kertonut useammassakin haastattelussa, kuinka hän ei tullut alkuunkaan toimeen Unitedin silloisen managerin Louis van Gaalin kanssa.

PSG:n entinen maalivahti Marcin Bulka taas kertoi toissa vuonna YouTube-kanava Foot Truckin haastattelussa, että Di María ”vihaa Manchester Unitedia”. Hänen mukaansa argentiinalaistähti saattoi vaihtaa kanavaa, kun televisiossa puhuttiin jotain Unitedista.

Di Marían vihanpito Manchester Unitedia kohtaan vaikuttaa kuitenkin pieneltä hänen vaimonsa, Jorgelina Cardoson, kommentteihin verrattuna.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Nykyään Di María edustaa italialaista Juventusta. Kuva: Getty Images

Cardoso on aiemminkin jakanut negatiivisia muistojaan Englannista julkisuudessa, mutta tuoreessa LAM-kanavan haastattelussa hän ei jättänyt epäselväksi, kuinka paljon hän todella vihasi Manchesterissa asumista. Cardoso yritti kääntää puolisonsa mielen jo ennen kuin siirto oli edes toteutunut.

– Angel tuli luokseni eräänä päivänä ja sanoi: ”Katso tätä Manchester Unitedin tarjousta.”

– Minä en halunnut lähteä, vaan käskin hänen mennä yksin. ”Mennään molemmat”, hän vastasi. Se oli paljon rahaa, enemmän kuin espanjalaiset olivat tarjonneet. Niinpä me lähdimme. Jos työskentelet yrityksessä ja joku toinen tarjoaa sinulle tuplapalkkaa, sinne mennään juosten.

– Olimme Gianinna Maradonan, Sergio Agüeron vaimon, ystäviä ja me vietimme lomamme Manchesterissa vuoden ajan. Se oli aina kamalaa! Tulimme kerran kotiin ja sanoin: ”Jos ikinä siirryt johonkin, varmista, että se ei ole Englantiin”.

Cardoson mukaan Madridissa kaikki oli täydellistä ja Manchesterissa päinvastoin.

– En pitänyt siitä yhtään… Kaikki ihmiset olivat outoja. Kadulla kävellessään ei voinut olla varma, aikovatko he tappaa sinut. Ruoka oli kamalaa, naiset näyttivät posliinilta.

– Angel ja minä olimme Madridissa, hän pelasi maailman parhaassa joukkueessa, siellä oli täydellistä ruokaa ja täydellinen sää. Kaikki oli täydellistä. Ja sitten tuli Unitedin tarjous…

– Sanoin, että ei missään nimessä käy, mutta hän jankkasi, että meidän taloutemme muuttuu hieman paremmaksi ja että meidän on mentävä. Me riitelimme siitä. Me yritämme olla läheisempiä, kun asiat menevät pieleen.

– En syytä häntä sinne menemisestä. Se oli niin kamalaa, niin kamalaa. Sanoin hänelle: ”Kultaseni, haluan tappaa itseni. Täällä on yö jo kahdelta [päivällä]”.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.