Leeds on pelannut hienon alkukauden. Kolmesta ottelusta tuloksena on kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Sen myötä Leeds on kolmantena Valioliigassa. Viime viikonloppuna Leeds voitti Chelsean tyylipuhtaasti 3-0.

Jos Leeds on ollut alkukauden suurin yllättäjä, voi samaa sanoa Rodrigo Morenosta. Espanjalaishyökkääjä on viimeistellyt jo neljä sarjamaalia, ja on osunut maalipuiden väliin jokaisessa liigaottelussa. Lisäksi mukaan mahtuu yksi maalisyöttö.

Radio Marca haastatteli Espanjan MM-kisajoukkuepaikasta tosissaan taistelevaa Rodrigoa. Hyökkääjän mukaan Jesse Marschin pestaaminen Leedsin päävalmentajaksi oli ehdottomasti onnistunut valinta.

– Olen hyötynyt paljon Jessen saapumisesta valmentajaksemme. Hänen alaisuudessaan olen pelannut paremmin ja sain suuremman roolin joukkueessa. Pitää paikkansa, että aiemmin minulla oli muun muassa loukkaantumisongelmia, joiden vuoksi en saanut jatkuvuutta. Valmentajalla on uusi pelillinen idea, jonka kanssa olemme tehneet töitä harjoituskaudelta lähtien ja nykyiset pelaajamme sopivat siihen paremmin. Se tietenkin auttaa. Kollektiivisesti hyvin toimiva joukkue auttaa myös yksilöitä. Tiedän sen kokemuksesta. Kun joukkue toimii ja sillä on selvä idea pelistä, niin yksilöt loistavat enemmän.

Rodrigo on edustanut Leedsiä kahden vuoden ajan. Hän on saanut kritiikkiä peliesityksistään, sillä hyökkääjänä ja hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tunnettu Rodrigo on ollut hyvin epätasainen suorittaja. Hyvää ottelua seuraa usein muutama kamppailu, joissa pelaaja on varjojen mailla. Alkukausi herättää toivoa jostain suuremmasta.

– Valioliigassa rytmi on korkeampi kuin muissa sarjoissa, joissa olen pelannut. Valioliigassa pelattava jalkapallo on käytännössä kuin eri urheilulaji. Joskus huippuiskuun pääseminen ottaa enemmän aikaa. Lisäksi meillä oli hyvin tarkka pelitapa. Siihen oli monta syytä, miksen ollut niin tasainen. Minulla on ollut hyviä otteluita, mutta pelaajan on oltava tasainen, Rodrigo tiedostaa.