24-vuotias Ainsley Maitland-Niles on läpikotaisesti Gunner; Lontoon Goodmayesissa syntynyt keskikenttäpelaaja on kasvanut Arsenalin akatemiassa ja poistunut seurasta urallaan vain kolmelle lainareissulle. Viimeisin näistä suuntautui José Mourinhon AS Romaan viime kevätkaudella.

AMN nousi Arsenalin edustusryhmään vielä Arsène Wengerin aikana, näki Unai Emeryn jakson seurassa, ja sai Englannin A-maajoukkueluotsi Gareth Southgatelta kutsun Kolmen leijonan ryhmään syksyllä 2020. Esiintymisiä joukkueessa kertyi uran nousujohteisella jaksolla viidessä ottelussa.

Ura on kuitenkin polkenut paikallaan viimeiset vuodet. Kun valioliigaesiintymisiä kaudella 2019-2020 kertyi vielä 20, jäi niiden määräksi seuraavalla kaudella kevään mittaisesta West Brom -lainasta huolimatta 26.

Arsenalissa paikkaa joukkueessa ei löydy, vaan peliminuutteja vielä pelastettavalle uralle on haettavaa toisaalta. Kolminkertainen FA Cup -voittaja, ja Roomassa myös Euroopan Konferenssiliigan pokaalia nostellut pelaaja on tiettävästi ainakin West Hamin, Southamptonin ja Bournemouthin kiikareissa. Arsenalin kerrotaan olevan valmiita osto-option sisältävään lainaan.