Barcelona ja Manchester City pelasivat hyväntekeväisyysottelun elokuun lopussa, kummankin suurseuran kotimaisten kausien jo alettua. Kauden kalenterit näyttävät kaikkialla jotakuinkin katastrofaalisen ahtailta, johtuen ennen muuta Qatarin MM-kisoista kesken kaiken. Moni siis varmasti ihmettelee, miksi keskiviikon kohtaaminen nähtiin.

LUE KESKIVIIKON PELISTÄ TÄÄLTÄ!

Ottelun päätarkoitus oli lisätä tietoisuutta ALS-taudista, jota muiden muassa Barcelonan historiaan nimensä niin pelajaana kuin valmentajana kirjanneen Juan Carlos Unzué sairastaa. ALS-tauti rappeuttaa lihasten toimintaa käskyttäviä hermoratoja, ja tekee tautia sairastavan lihakset ajan kuluessa lähes liikuntakyvyttömiksi. Unzué nähtiin Camp Noulla kummankin joukkueen ”apuvalmentajana”.

Paikalla oli Barcelonan mukaan yli 91 000 katsojaa, ja ottelu supertähtineen keräsi huomiota ympäri maailman – yksi tavoitteista siis takuuvarmasti saavutettiin.

– Haluan kiittää Barcelonaa ja Cityä niiden omistautumisesta asialle. Me kaikki haluamme jatkaa elämää, ja siitä nauttimista, Unzué sanoi avaussanoissaan.

FC Barcelona

@FCBarcelona
❝If you have the opportunity to help someone, you need to do it❞

🗣 Xavi

Ottelu oli tarkoitus järjestää jo paljon aiemmin, mutta koronpandemia muutti nämä suunnitelmat, ja tapahtuma vietiin suuren joukkojen iloksi läpi kiireisessäkin vaiheessa. Suurten kohtaaminen toimi varmasti myös pelaajien näyteikkunana, joidenkin kohdalla kenties hyvästien jättämisen alustana.

Isäntien jokaisesta maalista vastasi lähtöhuhujen ympäröimä pelaaja – jokaista heistä on huhuttu myös Valioliigaan.

Kotijoukkueen avausosuman tehnyt Pierre-Emerick Aubameyang liittyi Barcelonan rivistöön Arsenalista vasta tammikuussa, mutta on vahvojen lähteiden mukaan hyvin lähellä paluuta naapuriin, Chelsean paitaan. 2-1 -maalista taas vastasi korkean prässin jälkeen niin Man Unitediin kuin Chelseaan odoteltu Frenkie de Jong.

Viimeisen Barcelona-maalin viimeisteli Memphis Depay, jonka uskottiin pitkään olevan matkalla Juventukseen. Hollantilaisen nimi on kuitenkin viimeksi torstaina yhdistetty myös Manchester Unitediin, jossa hyökkääjän edellinen visiitti (2015-2017) ei jättänyt urheilullista kerrottavaa jälkipolville.

Suurin spekulaatio siirtojen osalta kohdistui toki Bernardo Silvaan, jonka myös City-manageri Pep Guardiola on vahvistanut haluavan pelata Barcelonassa. Portugalilainen ei nimeään tehotilastoihin kirjauttanut, mutta esiintyi kentällä reilun tunnin edestä.

– Ottelu suurempien asioiden puolesta, otsikoi City koostevideonsa.

Parantumaton sairaus on suuri asia, jota tuskin voi verrata mihinkään muuhun.

Suuria asioita ovat myös kannattajille suodut mahdollisuudet osallistua, olemalla läsnä idoliensa esiintyessä kentällä, kantoivatpa nämä kyseisessä tilaisuudessa sitten oman joukkueen tai sen vastustajan paitoja. Suuri asia on myös pelaajaliikenne, jonka keskiössä kumpikin tapahtumassa mukana olleista, miljardibisnestä tekevistä seuroista on. PR-arvo, joka tällaisella pelillä kaikille mukana oleville on… sen mittavuutta voi vain arvailla.

Manchester City

@ManCity
Highlights from a great game with a greater cause! 🙌

#ManCity | @FundacionLuzon

Pelaajiin kohdistuvat rasitukset ovat, kuten muiden muassa Liverpool-manageri Jürgen Klopp aiheellisestikin usein muistaa mainita, kaudella mielettömät. Mielettömyys on kuitenkin useimmiten kiinni siitä, mihin sitä peilaa.