– Olen todella pettynyt kannattajien ja pelaajien puolesta, koska tämä ei yllättänyt minua. Tämä oli meille vain liian suuri haaste.

Scott Parkerin kommenteissa lauantain ennätyksellisen 0-9-nöyryytyksen jälkeen Liverpoolin vieraana oli vahvaa luovuttamisen makua. Tänään neljä päivää myöhemmin Bournemouth vahvisti erottaneensa managerinsa tehtävästään.

Valioliigan suurimpia yhden ottelun maalilukemia sivunnut murskatappio oli viimeinen pisara.

Kirsikat Valioliigaan viime kaudella nostanut Parker, 41, ehti toimia vain puolitoista vuotta seuran peräsimessä. Armottoman alkuohjelman huomioiden putoajakandidaatin johtoportaan päätös vaikuttaa todella hätäiseltä.

Otteluohjelma, josta ei voinut odottaa pisteitä

Bournemouthin otteluohjelma on ollut ensimmäisillä kierroksilla säälimättömän haastava. Kirsikat voitti avauskierroksella Aston Villan, mutta on sen jälkeen hävinnyt kolme ottelua tekemättä maaliakaan.

  • 0-4 Manchester Citylle
  • 0-3 Arsenalille
  • 0-9 Liverpoolille

Bournemouthin viime aikojen vastustajat ovat olleet sarjan kärkijoukkueita vastaan, joilta ei olisi voinut odottaa ennakkoonkaan irtoavan montaakaan pistettä. Vasta Mestaruussarjasta noussut seura ei ole tällä hetkellä avauskierroksen Villa-voiton myötä edes putoamisviivan alla.

Everton, Wolverhampton ja Leicester jahtaavat edelleen kauden ensimmäistä voittoaan takana.

Jo seuraavalla kahdella kierroksella vastaan olisivat tulleet Wolves ja toinen sarjanousija Nottingham Forest, joilta pisteiden saaminen olisi jo voinut olla huomattavasti realistisempaa.

Bournemouth on ollut lähtökohtaisesti kaudelle lähdettäessä putoamiskandidaatti, jonka säilymistaistelu käydään aivan muita kuin sarjan suuria kärkiseuroja vastaan.

Siirtoikkunassa ei tuettu tarpeeksi

Parker ei saanut nousun jälkeen Bournemouthin johdolta tarpeeksi tukea vahvistaa seuran kokoonpanoa Valioliigan vaatimalle tasolle. Vielä vähän ennen kauden alkua Kirsikoiden ainoat hankinnat oli West Hamin kanssa sopimuksensa päättänyt Ryan Fredericks ja Blackburnin keskikenttäpelaaja Joe Rothwell.

Myöhemmin seuraan saapuivat Middlesbrough-laituri Marcus Tavernier, Barcelonan varavahti Neto ja Feyenoord-toppari Marcos Senesi. Heistä Tavernierista ja Senesistä maksettiin yli 10 miljoonan punnan siirtokorvaus.

Nousun varmistaneesta joukkueesta Gary Cahill päätti sopimuksensa ja Nathaniel Phillips palasi lainansa päätyttyä Liverpooliin.

Bournemouthin budjetti kaudelle on ollut koko sarjan pienimpiä, eikä nykyisen pelaajamateriaalin taso riitä Valioliigan vaatimalle tasolle.

Saman sai kokea kahdella kaudella Norwich nousujensa jälkeen, kun omistusportaalta ei irronnut tukea sarjapaikan säilyttämiselle tarvittaviin vahvistuksiin.

Tilanteeseen turhautunut Parker myös itse avautui ongelmasta heinäkuun lopussa.

– Olemme enää kuuden päivän päässä valioliigakauden alkamisesta ja olemme hyvin kaukana siitä, missä meidän pitäisi olla. Nämä ovat vain kylmiä faktoja. Tällä hetkellä ryhmä on paljon heikompi, mitä nousumme jälkeen, Parker valitti vahvistusten puuttumista lehdistölle.

Tuliko seurajohdon mitta täyteen Parkerin julkisista ulostuloista?

Näiden perustelujen myötä Parkerille olisi pitänyt antaa enemmän aikaa. 0-9-tappio Liverpoolia vastaan on loppujen lopuksi yksittäinen tulos. Esimerkiksi Ralph Hasenhüttl ei ole lähtenyt Southamptonin penkin päästä, vaikka Saints on viime kausien aikana kokenut vastaavan selkäsaunan kahdesti sekä Manchester Unitedin että Leicesterin mankelissa.

Sen sijaan voimme spekuloida, että lauantain murskajaiset olivat seurajohdolle sopiva tekosyy potkia Parker pihalle. Ehkäpä jatkuva julkinen arvostelu ja valittaminen oli viilentänyt valmentajan välejä työnantajansa kanssa.

Myöskään lauantain ottelun jälkeiset pessimistiset kommentit tuskin vahvistivat hänen asemaansa seuran silmissä.

Voimme kuitenkin vain arvailla, mitä Parkerin ja johdon välillä todella tapahtui ennen ratkaisevaa päätöstä. Näillä todisteilla potkut tuntuvat väkisin epäkiitolliselta ratkaisulta.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni