Liverpool nousi dramaattiseen 2-1-kotivoittoon keskiviikkona Anfieldilla pelatussa ottelussa Newcastlea vastaan.

Ensimmäisen puolituntisen aikana ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu. Liverpool hallitsi palloa suvereenisti, mutta Newcastle puolusti loistavasti eikä isännät saaneet juuri mitään aikaan.

Avausjakson viimeisen varttitunnin aikana pelitilanteet virtasivat päästä päätyyn. Liverpool oli siirtyä johtoon 35. peliminuutin kohdalla. Luis Díaz kiersi jo Nick Popen ja pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta huonosta asennosta lähtenyt laukaus painui reilusti maalin yli.

Muutama minuutti myöhemmin tapahtui toisessa kenttäpäädyssä. Newcastle-paidassa debytoinut ruotsalaishyökkääjä Alexander Isak vei vieraat johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Toisella puoliajalla Liverpool pakotti Newcastlen vetäytymään syvemmälle omaan kenttäpäätyyn. Liverpool hallitsi kenttätapahtumia lähes täysin, mutta vieraiden nopea vastaisku oli koitua jo toistamiseen isäntien kohtaloksi.

Isak vei Liverpool-puolustuksen täysin kahville ja täräytti pallon etukulmasta sisään. Newcastlen maalijuhlat päättyivät kuitenkin lyhyeen, sillä Isak oli ollut paitsioasemassa karatessaan vasemmalta laidalta puolittaiseen läpiajoon.

Newcastlen puolustusmuuri murtui tunnin kohdalla. Mohamed Salah sai pallon oikeaan laitaan, syötti sen boksiin vapaaksi jääneelle Roberto Firminolle, joka sijoitti pelivälineen upeasti vasempaan alakulmaan.

Viimeisen puolituntisen aikana Newcastle hädin tuskin koski edes palloon ja Liverpool haki hanakasti voittomaalia. Liverpool-pelaajat pääsivät hurjan vyörytyksensä aikana vuoronperään yrittämään maalintekoa, mutta Nick Pope oli mies paikallaan.

Ottelu näytti jo päättyvän pistejakoon, kunnes lisäajan lisäajalla Fábio Carvalho räjäytti Anfieldin huutoon. Liverpool-lupaus jysäytti pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon, kun pelikello näytti aikaa 90+8.

Keskiviikon muut ottelut:

Arsenal – Aston Villa 2-1 – Jesus 30′, Douglas Luiz 74′, Martinelli 77′
Bournemouth – Wolves 0-0
Manchester City – Nottingham Forest 6-0 – Håland 12′, 23′, 38′, Cancelo 50′, Álvarez 65′, 88′
West Ham – Tottenham 1-1 – Kehrer og 34′, Souček 55′