Liverpool teki kesän viimeisen hankintansa siirtoikkunan viimeisenä päivänä, kun se hankki keskikenttäpelaaja Arthur Melon lainalle Juventuksesta.

Lainadiili kattaa kuluvan kauden ja sisältää 37.5 miljoonan euron osto-option.

Brasilian A-maajoukkueessa 22 kertaa esiintynyttä Arthuria, 26, pidettiin joitain vuosia sitten yhtenä pelipaikkansa suurimmista lupauksista, mutta hänen tähtensä ei ole lähtenyt odotetunlaiseen lentoon.

Arthur vietti kaksi vuotta Barcelonassa, kunnes hän siirtyi toissa vuonna Juventukseen vaihtokaupassa, jossa Miralem Pjanic liikkui toiseen suuntaan. Juventuksessa Arthur on pelannut 63 ottelussa, mutta peliaikaa hän on saanut varsin vaihtelevasti. Viime kaudella hän pelasi Serie A:ssa alle tuhat minuuttia.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp uskoo kuitenkin, että hän sai ryhmäänsä todellisen huippupelaajan.

– Olen todella iloinen tästä siirrosta. Mitä hän tuo meille? Hän on todella hyvä jalkapalloilija. Uskon, että voimme kaikki olla samaa mieltä siitä, sanoi Klopp Goalin mukaan lehdistötilaisuudessaan.

– Hänellä on ollut jo erittäin jännittävä ura ja hän on yhä melko nuori. Hän on jalkapalloilijan parhaassa iässä.

– Hän tuo pelaamiseen rytmiä, hän on todella hyvä syöttelijä, hyvä pallon kanssa, todella hyvä tiukoissa paikoissa. Pidän siitä paljon.

Klopp ei ole huolissaan siitä, että Arthurin viime kaudet eivät ole olleet parhaasta päästä.

– Miksi tällaisen pelaajan voi saada lainalle? Koska kaikki ei sujunut sataprosenttisesti Juventuksessa, mutta minä näen sen positiivisena asiana, koska hänen potentiaalinsa on varmasti yhä tallella. Me pelaamme tietysti eri tavalla kuin Juventus, ja me kaikki ajattelimme, että hän voisi sopia hyvin tänne.