Luiz Felipe Scolari paljastaa huonojen välien tähtihyökkääjäkaksikko Didier Drogban ja Nicolas Anelkan kanssa johtaneen potkuihin Chelseasta. Brasilian vuoden 2002 maailmanmestarivalmentaja erotettiin helmikuussa 2009 lontoolaisseurasta seitsemän kuukauden mittaisen pestin jälkeen.

Chelsea oli yllättävän päätöksen tullessa Valioliigassa neljäntenä ja edelleen mukana FA Cupissa ja Mestarien liigassa.

Scolarin mukaan potkuilla ei ollut mitään tekemistä tulosten kanssa.

– Chelsealla oli ongelmia loukkaantumisten kanssa ja joitakin ongelmia joukkueessa. Minun johtamiseni oli vastatusten yhden tai kahden pelaajan kanssa. He olivat Anelka ja Drogba, Scolari kertoi The Sunille.

Drogballa oli kauden 2008-09 kesän harjoituskaudella vammaa. Scolari olisi halunnut norsunluurannikkolaisen jäävän Lontooseen, mutta seura antoi hänelle luvan lähteä Ranskaan Cannesiin kuntouttamaan itseään.

Kun Drogba palasi, Scolari ei löytänyt tähdelle roolia, jossa hän pystyisi pelaamaan samaan aikaan maanmiehensä Anelkan kanssa.

– Kun hän palasi, yritin mukauttaa systeemiäni, jotta hän ja Anelka voisivat pelata yhdessä. Anelka oli tuolloin koko sarjan maalipörssin ykkönen. Meillä oli tapaaminen ja Anelka sanoi, että hän pelaisi vain yhdellä pelipaikalla,. Kyse oli kunnioituksen puuttumisesta ystävyydessä, Scolari selitti.