Chelseaan kotimaansa Rangersin junioreista vuonna 2017 siirtynyt skotlantilainen Billy Gilmour pakkasi varusteensa kesän siirtoikkunan viime hetkillä, ja teki nelivuotisen pelaajasopimuksen Brightonin kanssa.

The Athleticin David Ornstein kirjoittaa tapahtumien 21-vuotiaan kannalta onnettomasta kulusta.

– (Manageri) Graham Potterin päätös siirtyä Chelseaan oli varmasti pettymys kaikille Brightonissa, mutta se oli sitä etenkin Gilmourille. Thomas Tuchel ohjeisti häntä tarttumaan Brightonin tarjoukseen, jotta pääsisi pelaamaan Potterin alaisuudessa, mikä olisi parasta hänen kehitykselleen.

Ornsterinin mukaan Chelsean johto ei olisi ollut halukas päästämään nuorukaista lähtöön, mutta tämä pysyi päätöksessään ja siirto virallistettiin 1. syyskuuta. Potter nimitettiin Blues-manageriksi tasan viikkoa myöhemmi.