Tottenham pelaa tänään, tiistaina, portugalilaisen Sportingin vieraana Mestarien liigan lohkovaiheen toisessa ottelussaan.

Lissabonin suurseuran riveissä pelaa Spursille tuttu laitahyökkääjä, 23-vuotias Marcus Edwards, jota pidettiin joitain vuosia sitten yhtenä Tottenhamin suurimmista lupauksista.

Edwards liittyi Tottenhamin akatemiaan kahdeksanvuotiaana ja nousi jo kesällä 2016 edustusjoukkueen rinkiin mukaan, mutta hän esiintyi lopulta lontoolaisten ykkösmiehistössä vain kerran.

Syksyllä 2019 Edwards suuntasi Portugaliin, jossa hänen ensimmäiseksi seurakseen valikoitui Vitória de Guimarães. Viime tammikuussa hän jatkoi matkaansa Sportingiin, joka on Benfican ja Porton ohella yksi maan jalkapallojättiläisistä.

– Tuntuu hieman oudolta [pelata Tottenhamia vastaan]. Olin siellä niin pitkään, puolet urastani. On hullua ajatella, että pelaan Spursia vastaan Mestarien liigassa, kommentoi Edwards Daily Mailin haastattelussa.

– Se tuo mieleen paljon hyviä muistoja. Muistan yhä, kuinka treenasin vanhalla harjoituskentällä koulun jälkeen. Tottenham on kasvanut paljon niistä päivistä. Minulla on yhä joitain entisiä joukkuekavereita, jotka ovat lyöneet läpi edustusjoukkueessa, joten on kiva nähdä heitä.

Tottenhamin entinen manageri Mauricio Pochettino vertasi Edwardsia aikoinaan Lionel Messiin. Argentiinalaisluotsi katui myöhemmin kommenttejaan, mutta Edwards ei ajattele, että Pochettinon sanomiset olisivat tuoneet hänelle lisää paineita.

– Uskon, että hän sanoi sen tavallaan auttaakseen minua. Hän vain toi nimeni esiin ja antoi minulle hieman huomiota, koska hän ajatteli, että olen hyvä pelaaja. Sitä paisuteltiin vähän turhan isoksi jutuksi, mutta uskon, että sen taustalla oli hyvä aikomus.

Edwardsilla on täysi luotto Sportingiin ottelussa Tottenhamia vastaan. Hän on aloittanut oman kautensa hyvin tehtaillen seitsemässä ottelussa yhteensä kolme maalia ja syöttäen yhtä monta.

– Me tiedämme, että Spurs on hyvä joukkue, mutta me luotamme omiin kykyihimme ja olemme valmiina tähän peliin. Me aloitimme hyvin Eintracht Frankurtia vastaan (3-0-voitto) ja näytimme, mihin me pystymme.

Tottenham kaatoi ensimmäisessä lohkopelissään Marseillen 2-0. Sportingin ja Spursin välinen ottelu alkaa kello 19.45.