West Ham -manageri David Moyesin mielestä Erling Braut Haalandin onnistumiset Manchester Cityssä ovat asettaneet odotukset Valioliigan uusille ulkomaalaishyökkääjille epäreilun korkeiksi.

22-vuotias norjalaistähti iski jo ensimmäiseen seitsemään peliin 11 maalia Valioliigassa ja on hallinnut sarjaa ensimmäisillä kierroksilla.

West Hamin oma 30 miljoonan punnan hankinta Gianluca Scamacca ei ole pystynyt vielä tekemään vaikutusta uudessa seurassaan. 23-vuotias italialaishyökkääjä on toistaiseksi avannut vain yhdessä valioliigaottelussa.

Moyes uskoo Haalandin hallinnan asettavan liian korkean riman muille ulkomailta Valioliigaan saapuville hyökkääjille.

– Haaland on tehnyt Manchester Cityssä ja jalkapallossa itsessään uskomattoman vaikutuksen. En tiedä voiko monestakaan tähän maahan saapuneesta uudesta hyökkääjästä sanoa samaa, Moyes kommentoi lehdistölle.

– Erityisesti keskushyökkääjillä sopeutuminen vie aikaa. Heidän täytyy näyttää arvonsa, kun joukkue etsii tapoja käyttää heitä. Meidän täytyy tehdä niin Gianlucan kanssa.

– Hän tulee pelaamaan paljon meillä, mutta hän edelleen hakee sitä meidän vaatimaamme tasoa. Jos Haalandin laskee pois, monella uudella hyökkääjällä on mennyt hetki aikaa sopeutua.

– Mielestäni Haaland on nostanut kaikille hyökkääjille riman korkealle.