Steven Gerrard kehuu Tyrone Mingsin parantuneita peliesityksiä Aston Villa -puolustajan menetettyä kapteeninnauhansa. Villa-manageri Gerrard otti ennen kauden alkua yllättäen 29-vuotiaalta topparilta kapteenin vastuun pois.

Uudeksi kapteeniksi valittiin keskikenttäpelaaja John McGinn.

Gerrardin päätöksen taustalla oli, että Mings saisi rauhassa kehittää omaa peliään ilman taustahäiriöitä. Englannin maajoukkuepelaaja oli perjantaina suuressa roolissa, kun Villa nollasi 1-0-lukemin Southamptonin.

Mings on esiintynyt tällä kaudella yhteensä viidessä valioliigaottelussa Villan alakerrassa.

– Olen todella tyytyväinen. Hän on osoittanut luonnetta ja uskaliaisuutta, Gerrard kehui johtopelaajaansa Sky Sportsille.

– Syy miksi tein sen (otti kapteeninnauhan Mingsiltä pois) oli se, että kun saavuin seuraan, kuulin paljon hänen ympärillään olevasta melusta. Uskon sen vaikuttaneen hänen peliesityksiinsä ja tasaisuuden löytämiseen.

– Ideana oli viedä ne äänet pois hänen ympäriltään, jotta hän voisi keskittyä enemmän itseensä. Hänen ei tarvitsisi murehtia muiden joukkueen pelaajien rooleista. Hän keskittyy vain itseensä ja tuo jatkuvasti kykynsä esille. Uskon hänen edelleen pystyvän parempaan, mutta Tyronen on nyt keskityttävä Tyroneen.

Mingsiä ei olla kutsuttu Englannin maajoukkueeseen maaliskuun jälkeen. 17 maaottelua pelannut toppari voi vireen löytäessään taistella edelleen paikasta Qatarin MM-turnaukseen lähtevässä joukkueessa.