Englannin maajoukkueen kapteeni Harry Kane on kuvaillut Kuningatar Elisabet II:n olleen loistava roolimalli maan kansalle.

Britannian pitkäaikaisen hallitsijan hautajaiset järjestetään maanantaina Lontoossa.

Kuningatar Elisabet menehtyi torstaina kahdeksas päivä syyskuuta 96-vuotiaana. Hallitsijan muistoa on kunnioitettu viikonlopun valioliigakierroksella.

– Ei ole merkitystä mitä työtä teet, hän (Kuningatar) osoitti aina olevansa vakaa hallitsija ja piti yllä puhtaan maineen. Hän oli todellinen roolimalli meille kaikille. Tästä syystä olemme ylpeitä, että hän oli meidän Kuningattaremme, Kane kehui seuransa Tottenhamin lauantain Leicester-ottelun otteluohjelmassa.

Kane kertoo myös hänen vaimonsa Katen vierailleen lastensa kanssa Buckinghamin palatsilla jättämässä jäähyväisensä Kuningatar Elisabetille.

– Minä olin silloin harjoituksissa, mutta Kate vei lapset Buckinghamin palatsille. Me ajattelimme, että se olisi tärkeää, Kane kommentoi.

– He ovat nuoria, eivätkä he juuri ymmärrä tästä hetkestä. Mutta kun he ovat vanhempia, het tulevat muistelemaan tätä ja lukevat maamme historiasta ja kuinka tärkeä osa Kuningatar oli sitä.

– He jättivät kukkia Buckinghamin palatsin ulkopuolelle. Tämä oli suuri hetki maamme historiassa, joten oli tärkeää että lapset kokivat sen.

Lähde: Independent