Liverpoolissa kultaa ja kunniaa aikoinaan kahminut Rafael Benítez järkytti jalkapallomaailmaa siirtyessään heinäkuussa 2021 Evertonin manageriksi. Paikallinen raja oli ylitetty, olkoonkin että espanjalainen oli Merseysiden vihollisten välissä ehtinyt valmentaa kuutta eri seuraa, kahta niistä Valioliigassa.

Moni epäili yli vuosikymmenen takaisen taustan vaikuttavan työhön Toffees-leirissä. Nyt, yli puoli vuotta potkujen jälkeen 62-vuotias myöntää tämän Sky Sportsin mukaan myös itse.

– Kun Everton tarjosi paikkaa minulle, tiesin että on tehtävä kaikki asioiden parantamiseksi siellä. Tiesin myös että Liverpool-taustani teki siitä vaikeaa; en voinut tehdä tiettyjä päätöksiä.

– Mietin, että jos 600 miljoonaa puntaa oli käytetty, mutta sen paremmin kannattajat kuin omistajatkaan eivät ole tyytyväisiä, ei kaikki voi olla kunnossa. Ymmärsin että asioita olisi muutettava seuran sisällä, mutta koska olin aiemmin ollut Liverpoolissa, en voinut ryhtyä tähän suoraan. Ihmiset olisivat alkaneet puhua että ”ahaa, hän on tullut tänne muuttamaan seuraamme”.

– Jossain toisessa seurassa olisin tehnyt tietyt päätökset, mutta nyt en voinut siihen ryhtyä.