Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi elokuun lopussa Barcelonasta Chelseaan.

Aubameyangin uskottiin siirtyneen Chelseaan pitkälti Thomas Tuchelin vuoksi. Tuchel valmensi Aubameyangia Borussia Dortmundissa, joten kaksikko tunsi toisensa kuin omat taskunsa.

Tuchel sai kuitenkin potkut vain muutama päivä Aubameyangin hankinnan jälkeen. Aubameyang on pelannut Chelseassa kaksi Mestarien liigan ottelua. Maaltili on toistaiseksi avaamatta.

Pelaajaurallaan Chelseaa edustanut Jimmy Floyd Hasselbaink uskoo Aubameyangin onnistuvan seurassa.

– Aubameyang pelasi todella hyvin Barcelonassa. Hän teki paljon maaleja. Kyseessä on hyvä hankinta Chelsealle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. En usko Aubameyangin olevan 4-5 vuoden mittainen vahvistus. Hän pelaa Chelseassa kaksi kautta. Uskon Aubameyangin tekevän maaleja. Hän tietää, missä maali sijaitsee.

– Aubameyang siirtyi Chelseaan Tuchelin vuoksi, mutta pelaaja on tottunut siihen, että valmentajat tulevat ja lähtevät. Aubameyangin ura jatkuu, ja hänen on suoritettava niin kuin aiemminkin juuri, kuten kaikkien muidenkin pelaajien, eikä se ole ongelma.

Hasselbaink tiedostaa, ettei Chelsea taistele tällä kaudella Valioliigan mestaruudesta, mutta on yllätysvalmis muissa kilpailuissa.

– Aubameyang voi tehdä 20 maalia. Onko Chelsealla joukkue, joka voi voittaa Valioliigan? Ei vielä. Onko heillä joukkue, joka voi päästä neljän joukkoon, kilpailla FA Cupin voitosta tai edetä pitkälle Mestarien liigassa? Kyllä.

Lähde: Metro