Huuhkajien ensikertalaisen Viljami Sinisalon laina Ykkösliigassa Burton Albionissa on ollut kaksijakoinen. Aston Villan omistama suomalaisvahti on saanut henkilökohtaisesti hyvin peliaikaa, mutta joukkueen tulokset ovat olleet hyvin heikkoja.

Burton on yhdeksän kierroksen jälkeen Ykkösliigassa viimeisenä kerättyään vain neljä pistettä. Joukkue vaihtoi myös manageria, kun valioliigalegenda Jimmy Floyd Hasselbaink erosi seuran peräsimestä.

Chelseaa ja Middlesbrough´ta peliurallaan edustanut Hasselbaink luotsasi Burtonia toisessa pestissään seurassa puolentoista vuoden ajan.

– Ollut vähän vaikeaa aikaa. Aloitettiin tahmeasti ja valmentajanvaihdos tuli siihen väliin, Sinisalo kertasi vaikeuksia Valioliiga.comille.

– Ollaan päästetty vähän liikaa maaleja ja puolustettu heikosti.

Sinisalo, 20, siirtyy Burtoniin täksi kaudeksi lainalle Aston Villan organisaatiosta. Kaupunki sijaitsee vain 45 minuutin ajomatkan päässä Birminghamista, jossa nuori suomalaisvahti edelleen asuu.

Sinisalo on torjunut toistaiseksi kaikki kilpailut mukaan luettuna viidessä ottelussa Burtonin paidassa. Näistä peleistä kolme on ollut sarjaotteluja.

Ykkösliigan peli itsessään on eronnut juniori- ja reserviotteluista Villan paidassa.

– Fyysisyydessä on tosi iso ero. Tuomari ei anna sulle vaikka jotain rikettä, jonka junnupeleissä tai valioliigapeleissä saisit. Tosi fyysinen sarja, paljon keskitetään palloa ja tosi suoraviivaista, Sinisalo kuvaili.

Emoseuraan jatkuvaa yhteydenpitoa

Sinisalo pitää lainansa aikana tiiviisti yhteyttä emoseura Aston Villaan. Asioita käydään läpi useaan otteeseen ja viikoittain.

Lyhyen välimatkan myötä se on helppoa ja vaivatonta.

– Joka pelin jälkeen teen raportin omasta tekemisestä. Ne täydentää sitten sen kykyjenetsijänsä raportilla. Klippejä käydään viikoittain läpi.

– Kyllä he huolehtivat, että kaikki tehdään oikein ravinnosta kuntosaliohjelmaan, Sinisalo avasi.

Sinisalo sai viime viikolla uransa ensimmäisen kutsun Suomen A-maajoukkueeseen. Huuhkajat kohtaa UEFA Nations Leaguessa Romanian ja Montenegron.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni