Chelsean ex-puolustaja Frank Leboeuf on kuvaillut Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldin puolustuskyvyn olevan ”Mestaruussarjan tasoa”.

Alexander-Arnoldia, 23, on viime vuosien aikana kehuttu yhdeksi maailman parhaista pelipaikallaan, mutta kuluvalla kaudella hänen heikkoutensa on tullut räikeästi esiin.

Oikean laitapuolustajan tontilla pelaava Alexander-Arnold on ollut useassa ottelussa pahasti tuuliajolla puolustuspäässä ja hänen piikkiinsä on mennyt lukuisia maaleja.

Chelseassa vuosien 1996-2001 välisenä aikana pelannut Leboeuf sanoo ”rakastavansa” Alexander-Arnoldia ja hänen hyökkäyspään ominaisuuksiaan, mutta kritisoi hänen puolustustaitojaan.

– Katsokaa Trent Alexander-Arnoldia. Rakastan tätä miestä ja hänen hyökkäyspään ominaisuuksiaan. Mutta puolustuksessa hän on Mestaruussarjan tasoa, Leboeud sanoi ranskalaislehti Journal du Dimanchen haastattelussa.

– Vain Kloppin pelisysteemi toimii hänelle. Kun se ei toimi yhtä hyvin, kuten tällä kaudella, kaikki voivat nähdä hänen puolustuspelaamisen puutteensa.