Lisandro Martínez siirtyi kesällä Ajaxista Manchester Unitediin noin 57 miljoonalla eurolla.

175-senttinen Martínez on Valioliigan lyhin toppari. Martínezin pituus on aiheuttanut paljon puhetta englantilaismediassa, mutta argentiinalainen on pelannut mallikkaasti ja osoittanut kykenevänsä pelaamaan Valioliigassa ilman sen suurempia ongelmia.

Pelaajaurallaan Manchester Unitedia edustanut Jaap Stam käväisi Manchester Evening Newsin haastattelussa ja puhui Martínezista. Stam pelasi Manchester Unitedissa kolmen vuoden ajan ja voitti jokaisella kaudella Valioliigan mestaruuden.

– Se oli helppo arvata. Kun hän siirtyi Manchester Unitediin, olin jo sanonut, miten kaikki puhuisivat hänen pituudestaan. Täällä Englannissa kaikki olettavat, että topparin on oltava iso ja pitkä – muuten et pärjää.

– Asia on niin, että sinun on katsottava isoa kuvaa. Tärkeintä on se, miten valmentaja haluaa peluuttaa sinua. Valmentaja haluaa pelata dominoivaa jalkapalloa, joka tarkoittaa sitä, että sinulla on oltava puolustuslinjassa pallon kanssa laadukkaita pelaajia.

– Tietenkin joskus hänet yllätetään, mutta niin tapahtuu myös isoillekin pelaajille. Hekin tekevät virheitä. Martínez näyttää laatunsa pallon kanssa ja myös puolustaessa.