Micah Richards toivoo tasaisuuden palaavan Manchesterin derbyihin.

Manchester City-legenda kertoo kyllästyneensä viime kaudella entisen seuransa ylivoimaan paikallisotteluissa.

City voitti Unitedin Old Traffordilla 2-0 68 prosentin pallonhallinnalla. Etihadilla lukemat olivat 4-1 Cityzensin eduksi.

– Jos olen rehellinen, en voi sanoa nauttineeni niistä, Richards kirjoitti Daily Mailin kolumnissaan.

– Unitedin oli kolmen tunnin aikana vain 18 minuutin ajan tasoissa. Ero joukkueiden välillä oli valtava. City oli loistava ja Unitedin päätehtävä oli pitää maaliero pienenä.

– Manchesterin derby ei saisi olla koskaan muodollisuus. Sen pitäisi olla molemmille joukkueille kauden vaikeimmat kuusi pistettä. Jos olet lopputuloksen jälkeen oikealla puolella, sen huuman (voitosta) tulisi säilyä viikkojen ajan.

Richards näkee Unitedin nousseen Erik ten Hagin alaisuudessa jälleen Citylle varteenotettavaksi kilpailijaksi. Entinen Cityzens-puolustaja uskoo paikallisvihollisen pystyvän taas haastamaan Manchesterin siniset.

– Minusta tuntuu, että United on taas virkeässä vireessä. Ennen maajoukkuetaukoa monet pelaajat nostivat tasoaan, kun heiltä vaadittiin sitä. Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Marcus Rashford, Lisandro Martínez ja Jadon Sancho. Itseluottamus on palaamassa ja se tekee heistä vaarallisen.

– En voi istua tässä sanomassa, että haluan Manchester Unitedin pärjäävän, mutta viime kaudella päästiin siihen pisteeseen, että katsoit kaupungin tapahtumia kädet silmiesi päällä pohtien, mihin heidän (Unitedin) romahdus jättäisi joukkueen, Richards lisäsi.