Kauden 2022-23 ensimmäinen Manchesterin derby pelataan tänään sunnuntaina Etihadilla.

Hallitseva mestari Man City on aloittanut kauden odotetun vahvasti eikä ole vielä hävinnyt peliäkään. City on voittanut viisi seitsemästä liigaottelustaan ja pelannut kahdesti tasan. Pistemenetykset se kärsi vierasotteluissa Newcastlea ja Aston Villaa vastaan.

City on tehnyt maaleja alkukauden aikana yli kolmen keskiarvolla ottelua kohden. Ylivoimaisesti tehokkaimpana pelaajana on kunnostautunut Erling Haaland, joka on osunut maalipuiden väliin jo peräti 11 kertaa.

Manchester Unitedin kausi alkoi kahdella peräkkäisellä tappiolla, mutta sittemmin kelkka on kääntynyt. Komeat kotivoitot Liverpoolista ja Arsenalista sekä vierasvoitot Southamptonista ja Leicesteristä ovat kasvattaneet voittoputken neljän ottelun mittaiseksi ja myös Manchesterin punainen puoli on kärkikahinoissa mukana.

Unitedin peli ei ole vielä häikäissyt, mutta joukkue on kääntänyt tiukat ottelut voitoiksi kovalla taistelutahdollaan. Ainakin ulospäin näyttää siltä, että Unitedin joukkuehenki on parempi kuin vuosikausiin.

Kuntopuntari

Manchester City: V, V, V, T, V

17.9. Wolves – Manchester City 0-3 (Valioliiga)
14.9. Manchester City – Borussia Dortmund 2-1 (Mestarien liiga)
6.9. Sevilla – Manchester City 0-4 (Mestarien liiga)
3.9. Aston Villa – Manchester City 1-1 (Valioliiga)
31.8. Manchester City – Nottingham Forest 6-0 (Valioliiga)

Manchester United: V, H, V, V, V

15.9. Sheriff Tiraspol – Manchester United 0-2 (Eurooppa-liiga)
8.9. Manchester United – Real Sociedad 0-1 (Eurooppa-liiga)
4.9. Manchester United – Arsenal 3-1 (Valioliiga)
1.9. Leicester – Manchester United 0-1 (Valioliiga)
27.8. Southampton – Manchester United 0-1 (Valioliiga)

Poissaolijat

Manchester City
Kalvin Phillips (olkapäävamma)
John Stones (reisivamma)
Aymeric Laporte (pelaaminen epävarmaa)

Manchester United
Harry Maguire (lihasvamma)
Brandon Williams (kolhu)
Axel Tuanzebe (kolhu)
Anthony Martial (pelaaminen epävarmaa)
Marcus Rashford (pelaaminen epävarmaa)
Donny van de Beek (pelaaminen epävarmaa)

Arvioidut avaukset

Manchester City (4-3-3)

Foden, Haaland, Silva
De Bruyne, Rodri, Gündoğan
Cancelo, Dias, Akanji, Walker
Ederson

Manchester United (4-2-3-1)

Rashford
Sancho, Fernandes, Antony
Eriksen, McTominay
Malacia, Martínez, Varane, Dalot
de Gea

Valmentajien kommentit

Pep Guardiola, Manchester City:

– Tällaisissa peleissä ei saa näyttää mitään ylimääräisiä tunteita. Stadion tulee olemaan täynnä ja he tulevat tukemaan meitä. On tärkeää, että me tunnemme heidän ja vastustajamme tuoman paineen. Meidän on vaadittava itseltämme parasta. Muuten tätä vastustajaa tulee olemaan vaikea voittaa.

– He ovat saaneet hyviä tuloksia kovia joukkueita vastaan. Southamptonissa voittaminen ei ole helppoa, mutta erityisesti Liverpoolin ja Arsenalin kaataminen kotona. Heillä on nyt hyvä momentum.

– Meidän on pelattava täydellinen peli. He pystyvät rankaisemaan sinua tyhjästä. Heillä on laatua pieniin tiloihin, kärjessä liikkuvuutta ja nopeutta. Keskellä fyysisyyttä ja topparit ovat niin aggressiivisia ja nopeita.

Erik ten Hag, Manchester United:

– Man United lähestyy jokaista ottelua voitto mielessään. Sen olen kertonut täällä jo useita kertoja. Sunnuntaina tavoite ei ole mikään muu. Meidän on pelattava parhaalla mahdollisella tasolla, luoda hyvä pelisuunnitelma ja sitten onnistuttava toteuttamaan se. Tiedämme, että jos haluamme saada ottelusta hyvän tuloksen, meidän on onnistuttava sataprosenttisesti.

– Tiedän mitä derbyt merkitsevät faneille. Tämä on se tärkein ottelu kummankin joukkueen faneille. Se innostaa minua ja tulemme tekemään kaikkemme ottelun voittamiseksi.

Ottelun televisiointi

Etihadilla pelattava ottelu potkaistaan käyntiin kello 16:00 Suomen aikaa. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä V Sportilta ja Elisa Viihde Viaplaystä.

V Sportin studiolähetys alkaa jo kello 15:00. Manchesterin derbyn selostaa Ville Kuusinen.