Pierre-Emerick Aubameyang pääsi kehittymään kohti jalkapalloammattilaisuutta Brasilian hyökkääjälegenda Ronaldon rinnalla.

Nykyisin 33-vuotias Aubameyang pelasi vuonna 2007 AC Milanin nuorisojoukkueessa, kun Ronaldo siirtyi Real Madridista italialaisseuraan. Chelsea-hyökkääjä yritti tuolloin imeä kaiken opin aikakautensa parhaalta maalintekijältä.

Ronaldo teki 20 pelaamaansa otteluun vain yhdeksän maalia Milanissa. Brasilialainen siirtyi 18 kuukautta myöhemmin kotimaahansa Cruzeiron riveihin.

Ronaldolla oli Aubameyangin mukaan jo tuolloin fyysisen kuntonsa kanssa ongelmia.

– Yritin vain kehittyä seuraamalla häntä ja oppimaan niin paljon kuin mahdollista. Rehellisesti sanottuna hän oli silloin hieman lihava! Mutta hän oli siitä huolimatta edelleen paras, Aubameyang muisteli lehdistölle.

– Tulen muistamaan aina sen, kun Carlo Ancelotti huomautti häntä kunnostaan. Hän sanoi vastaan: ”Mitä haluat minun tekevän, juoksevan vai tekevän maaleja?”

– Ancelotti vastasi haluavansa hänen tekevän maaleja ja seuraavassa ottelussa hän teki kaksi maalia.

Aubameyang ei päässyt koskaan lyömään itseään läpi Milanin edustusmiehistössä. Hän vietti kolme kautta lainalla Ranskassa ennen siirtoa St. Etienneen.

Gabonin maajoukkuehyökkääjä Aubameyang saapui Chelseaan kesän siirtoikkunassa Barcelonasta. Maalipyssy edusti aiemmin urallaan myös Arsenalia ja Borussia Dortmundia.