Manchester Cityn omistaja Mansour bin Zayed al-Nahyan saattaa joutua Yhdistyneen kuningaskunnan ulkoministeriön tutkinnan kohteeksi, koska hänen väitetään auttaneen Roman Abramovitsia ja muita korkean profiilin venäläisiä pakotteiden kiertämisessä, kertoo Telegraph.

Sheikki Mansouria on syytetty siitä, että hän on päästänyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin uskollisten oligarkkien superjahteja ja yksityiskoneita Arabiemiirikuntiin, jossa hän toimii varapääministerinä.

Kansainvälisten rikosoikeusasiantuntijoiden ulkoministerille toimittamassa esityksessä sheikki Mansourin kuvataan olleen ”keskeisessä asemassa” pakotteiden kohteena olevien venäläisten varojen virrassa Arabiemiirikuntiin sen jälkeen, kun Venäjä aloitti helmikuussa täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan.

Chelsean ex-omistajan, Roman Abramovitsin, yli 350 miljoonan euron suihkukone on ollut Dubaissa pitkiä aikoja sodan alusta lähtien, ja se on yksi monista venäläisille kuuluvista suihkukoneista Emiraateissa.

Kesäkuussa yhdysvaltalainen tuomioistuin määräsi Abramovitsin lentokoneen takavarikoitavaksi osana pakotteita.