Liverpool lähti Mestarien liigan keskiviikon vierasotteluunsa tilanteessa, jossa sen isäntäjoukkue Rangersin oli pakko voittaa, pitääkseen jatkomahdollisuutensa voimassa.

Skotit iskivätkin ottelun avausmaalin, Burnleystäkin tutun Scott Arfieldin toimesta, ottelun 17. minuutilla.

Liverpool tuli tasoihin seitsemää minuuttia myöhemmin, kun pakon sanelemana yllättävän paljon peliaikaa joukkueessa saaneen Konstantinos Tsimikasin kulmapotku löysi Roberto Firminon pään.

Tauolle mentiin tasatilanteessa, pelin pysyttyä myös tilastollisesti melko tasaisena. Toiselle jaksolle Liverpool lisäsikin sitten höyryä.

Toisen puoliskon avauskympillä maalintekoyritykset kirjattiin lukemin 0-6, ja onnistuminenkin nähtiin – asialla jälleen Firmino. Tällä kertaa brasilialainen pääsi rokottamaan laukauksella, Joe Gomezin vapautettua hänet läpi; 1-2.

Rangersin puhti alkoi toden teolla loppua, ja lukemattoman määrän paitsiotilanteita aiemmin ottelussa tehtaillut Darwin Núñez pääsi niittaamaan ottelun tyynylle sen 66. minuutilla. Kotijoukkueen rypistelyn päättänyt veto painui oikeaan alakulmaan.

Lopussa peli repesti totaalisesti, ja muutui Liverpoolin maalintekoharjoitukseksi. Vaihdosta sisään tullut Diogo Jota tarjoili kolmesti, ja samoin vaihdosta tullut Mohamed Salah viimeisteli näistä jokaisesta. Kaksikon kolmeen maaliin kului vain viisi minuuttia.

Ennen täyttä aikaa myös Harvey Elliot sai nimensä maalintekijöiden listalle, loppuluvut brutaalit 1-7.

Samaan aikaan Lontoossa pelatussa ottelussa Tottenham löi Eintracht Frankfurtin lukemin 3-2. Vieraat pelasivat ottelusta viimeiset puoli tuntia alivoimalla, Tutan napattua kaksi keltaista muutaman minuutin sisään. Lisäajalla Harry Kanelle tarjottiin mahdollisuutta illan toiseen rangaistuspotkuosumaan, mutta tämä epäonnistui yrityksessään.