Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah teki keskiviikkona historiaa, kun hän tehtaili vieraissa Rangersia vastaan Mestarien liigan historian nopeimman hattutempun.

Vaihdosta aloittaneen egyptiläistaiturin ensimmäisen ja kolmannen maalin välillä ehti kulua vain kuusi minuuttia ja 12 sekuntia. Ennätyksen edellinen haltija oli Bafétimbi Gomis, joka väsäsi Lyonin paidassa vuonna 2011 hattutempun Dinamo Zagrebin verkkoon kahdeksassa minuutissa.

Salahin, 30, hattutemppu oli lähinnä kirsikka kakun päälle, sillä ottelu oli pitkälti ratkennut jo ennen hänen maalitehtailuaan. Liverpool kuritti Rangersia lopulta peräti 7-1-lukemin.

Egyptiläistähti oli ennen keskiviikkoa aloittanut kautensa omiin standardeihinsa nähden varsin vaatimattomasti. Mestarien liigassa hän on nyt onnistunut maalinteossa kolmessa ottelussa peräkkäin, mutta Valioliigassa hänellä on meneillään viiden ottelun maaliton putki.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Mo Salah has scored a hat-trick with just six minutes and 12 seconds between his first and third goals, the quickest ever in UEFA Champions League history. Lightning.

Liverpoolin managerilta Jürgen Kloppilta kysyttiin, mitä hattutemppu voi merkitä Salahille.

– Kaikkea. Te näitte hänen reaktionsa, vastasi Klopp Liverpool Echon mukaan.

– En nähnyt hänen tuuletuksiaan, koska hän juoksi aina kulmalipulle, mutta näimme Darwin Núñezin tapauksessa, että se (maalin tekeminen) merkitsi valtavasti hänelle. Helpotus on iso. Kaikki ponnistelut tuottavat tulosta.

– Me kaikki tiedämme, että Mo on poikkeuksellinen, kerrassaan poikkeuksellinen pelaaja, kun hänellä sujuu. Hän oli tietysti tänään hieman erilaisessa tilanteessa, kun hän tuli vaihdosta sisään. Toivon, että hänellä lähtee nyt sujumaan kaikki ja toivon samaa myös meille joukkueena!

Mestarien liigan A-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Napoli NAP650120-615
2Liverpool650117-615
3Ajax AJA620411-166
4Glasgow Rangers RAN60062-220