Englannin viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla National Leaguessa pelaa Erling Haalandin tehojen veroinen hyökkääjäkomeetta.

Notts Countya edustava Macauley Langstaff, 25, on tehnyt Manchester Cityn norjalaistähden veroisen vaikutuksen uudessa seurassaan.

Gatesheadista kesän siirtoikkunassa saapunut Langstaff on iskenyt 13 otteluun 15 liigamaalia. Hyökkääjän räjähtävä vire on tuonut hänelle lempinimen ”Non-League Haaland”.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Erling Haaland isn’t the only person with 15 league goals in England this season.

Notts County’s Macaulay Langstaff is tearing up the National League, drawing comparisons with #MCFC’s Norwegian goal machine...
🐦 3,800 Twitter followers vs 3.1m
💷 50k transfer fee vs £51m
📏 5ft 8 vs 6ft 5
⚽ 15 league goals vs 15 league goals

@nottmtails speaks to Notts County's Macaulay Langstaff, otherwise known as the non-league Haaland

theathletic.com/3702160/?sourc…
theathletic.com

The non-League Haaland: Macauley Langstaff's bid to be the country's top goalscorer

Macaulay Langstaff is having the most remarkable of starts at Notts County after joining from Gateshead for £50,000 this summer

Langstaff on tällä hetkellä Haalandin suurin kilpailija Englannin sarjojen maalikuninkaan tittelille. Erikoinen huomio imartelee pelaajaa.

Aina kun Haaland tekee maalin, myös Langstaffin puhelin piippaa ihmisten viesteistä.

– Tuntuu hullulta, että sinut mainitaan samassa lauseessa Haalandin kanssa. Hän on tällä hetkellä maailman paras hyökkääjä. Samassa lauseessa oleminen hänen kanssaan on valtava etuoikeus, Langstaff kertoi Athleticille.

– Saan viikottain tekstiviestejä ihmisten kiusoitellessa minua. Haaland ottaa sinut kiinni, sinun täytyy tehdä tänään maali päästäksesi hänen edelleen. Hän tekee sitä huipputasolla, mutta minulla on tavoitteina päästä itsekin sille tasolle tekemään maaleja.

– Rakastan hänen seuraamista, mutta joskus olen siinä pisteessä, etten halua katsoa hänen pelejään, koska haluan pysyä hänen edellään.

Langstaff myöntää yrittävänsä myös itse oppia asioita Haalandin pelistä, joita hän voisi itse hyödyntää.

– Seuraan Haalandia. Pidän hänen liikkeiden katselusta ja muista asioista, mitä hän tekee. Hän on uskomaton lahjakkuus uskomattomalla fysiikalla. Fysiikan osalta hänelle ei ole juurikaan vertailukohteita.

– Hän on niin pitkä ja vahva. Hän tekee asioita, joihin minä en pystyisi. Minun täytyy päästä tapaamaan hänet nähdäkseni kuinka hyvä hän todella on.

– Jos lähestyt häntä puolustajana, hän on niin vahva ja nopea. Jos annat hänelle jaardin tilaa, hän kääntyy ja juoksee taaksesi. En tiedä kuinka sellaista vastaan voi puolustaa.

Notts County on tällä hetkellä Nations Leaguen kärkipaikalla. Joukkue on napannut 13 ottelusta 30 pistettä.

Lähde: Athletic