RB Salzburgin vieraana Mestarien liigaa tiistaina pelannut Chelsea lähti otteluun tilanteesta, jossa voitto veisi sen varmuudella 16 parhaan joukkoon. Helpolla täysi potti ei irronnut, mutta irtosi kuitenkin.

Melko tasaisten avausminuuttien jälkeen Matéo Kovacic vei vieraat johtoon, hurjalla 23. minuutin ensimmäisen kosketuksen vedollaan boksin rajoilta yläkulmaan.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Kova finds the top corner! 👌

⚪️ 0-1 🔵 [24] #UCL

Vain hetkeä myöhemmin Pierre-Emerick Aubameyang pääsi puskemaan kohti alanurkkaa kulmatilanteesta, mutta maalivahti Philipp Köhn venyi torjuntaan. Gabonilaishyökkäjä haisteli maalia avausjaksolla vielä muutamaan lisäotteeseenkin, tuloksetta.

Toisen jakson alussa isännille vaadittiin rangaistuspotkua, pallon osuttua ottelun avausmaalin tehneen Kovacicin käteen boksissa. Erotuomari Sandro Scharer tarkasti tilanteen VAR:n avulla, mutta ei päätynyt viemään palloa pilkulle. Sen sijaan Salzburg tasoitti ottelun elävästä pelitilanteesta.

Maximillian Wöberin keskitys löysi Junior Adamun rangaistusalueella, ja tämä muutti vedollaan tilanteen muotoon 1-1, kun pelattiin 49.minuuttia.

Isännät hakivat toistakin osumaa, ennen kuin nähtiin illan toinen Chelsea-maali ylänurkkaan; 64. minuutilla asialla Leverkusen-kasvatti Kai Havertz.

Chelsealla on voiton myötä koossa 10 pistettä, ja se voittaa E-lohkon, mikäli AC Milan onnistuu iltapelissä viemään pisteenkin Dinamo Zagrebilta. Jatkopaikka Graham Potterin ryhmällä on nyt jo hallussa.