Manchester Cityn kaikkien aikojen maalintekijä Sergio Agüero sanoo, että manageri Pep Guardiola pudotti hänet aikoinaan joukkueesta ylipainon takia.

Agüero, 34, vietti Cityssä kymmenen vuotta, kunnes hän siirtyi viime vuonna Barcelonaan, jossa hän joutui lopettamaan uransa ennenaikaisesti sydänvian vuoksi. Kaikkiaan hän pelasi manchesterilaisseurassa 390 ottelua tehden niissä yhteensä 260 maalia.

Maalitehtailustaan huolimatta Agüero ei saanut erityiskohtelua Cityn painomittauksissa. Hänen mukaansa Cityssä ollaan todella tarkkoja pelaajien fyysisestä kunnosta.

– Jos pelaajan ihannepaino on 79-80 kiloa ja joku painoi 80 kiloa ja sata grammaa, niin siitä tuli sakot, eikä päässyt pelaamaan, kertoi Agüero El Chiringuiton haastattelussa.

– Mutta niin voi tapahtua! Jos syö vähän kanaa, niin heti on 50 grammaa yli!

Agüeron mukaan Guardiola sanoi hänelle kerran asiasta suoraan.

– [Guardiolan] ensimmäisellä kaudella olimme kolmannella tai neljännellä sijalla, ja hän sanoi minulle, että ”Jätin sinut ulos kokoonpanosta, koska tulit tällä viikolla treeneihin lihavana”. Mitä minä olisin voinut sanoa? Hän oli oikeassa… Tällaisia juttuja sattuu.

– Hän sanoi sen hyvällä tavalla. Minä en ollut silloin oikein voittanut hänen luottamustaan puolelleni, mutta olin aina todella kunnioittavainen kaikkia valmentajia kohtaan.