Aston Villan entistä hyökkääjää John Carew’ta uhkaa kahden vuoden vankeusrangaistus väitetyn veronkierron vuoksi, kertoo Times.

Syyttäjä vaati Oslon käräjäoikeudessa vankeusrangaistusta ja 52 000 euron sakkoa Carew’n, 43, tunnustettua syyllisyytensä petossyytteisiin.

Carew vakuuttaa, että hänen laiminlyöntinsä ilmoittaa ulkomailta saamistaan tuloista johtui hänen entisen agenttinsa antamista huonoista neuvoista. Syyttäjä katsoo kuitenkin, että Carew’lla oli runsaasti tilaisuuksia ilmoittaa oikeat tiedot, mutta hän päätti olla tekemättä niin.

Norjan viranomaiset syyttävät Carew’ta useista vuosina 2014-2019 tapahtuneista veropetoksista. Carew väittää, ettei hän asunut tuona aikana Norjassa.

Norjan lain mukaan jokaisen, joka asuu Norjassa yli kuusi kuukautta vuodessa, on maksettava veroja maahan. Oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että Carew’n pankkikorttia käytettiin vuonna 2014 Norjassa 900 -1 000 kertaa, useimmiten golfkentillä. Syyttäjä väittää, että Carew oli viettänyt Norjassa 259 päivää vuonna 2015, kun taas muina vuosina kokonaismäärät olivat 299 päivää, 282 päivää ja 289 päivää.

Syyttäjä uskoo, että Carew toimi törkeän huolimattomasti vuosina 2014-2016, mutta toimi tietoisesti ja tahallisesti kolmena viimeisenä vuotena kyseisestä ajanjaksosta.

Norjan A-maajoukkueessa 91 ottelua pelannut Carew edusti Englannissa Aston Villan lisäksi myös Stokea ja West Hamia. Uransa hän ilmoitti päättyneeksi lokakuussa 2013.