Manchester Unitedin maalivahtiosastolla on mielenkiintoiset ajat edessä.

Joukkueen pitkäaikainen ykkösvahti David de Gea on pelannut tällä kaudella täydet minuutit jokaisessa kilpailussa, mutta hänen sopimuksensa on päättymässä ensi kesänä.

Unitedilla on optio jatkaa De Gean, 31, sopimusta yhdellä lisävuodella, mutta Athleticin mukaan manchesterilaisseura ei ole vielä varma, aikooko se käyttää sen.

Manchester Unitedin muut maalivahdit ovat Tom Heaton, Newcastlesta lainattu Martin Dúbravka ja Nottingham Forestiin lainattu Dean Henderson.

Heaton, 36, on samanlaisessa sopimustilanteessa kuin De Gea ja Dúbravka, 33, palaa ensi kesänä Newcastleen. Henderson, 25, taas palaa Unitediin vain, jos hän nousee ykkösvahdiksi.

Unitedin manageri Erik ten Hag päättää De Gean jatko-option käyttämisestä, mutta hän haluaa tehdä perinpohjaisen arvion ennen päätöstään.

Yli kymmenen vuotta Unitedissa viettänyt De Gea on pian nousemassa seuran kaikkien aikojen ottelutilastossa kymmenen kärkeen, mutta hänen pelityylinsä ei vastaa ten Hagin ihannetorjujaa.

Espanjalaisvahti tienaa yli 300 000 euroa viikossa, ja hänen tienestinsä kasvavat vielä 25 prosentilla, jos Manchester United pelaa Mestarien liigassa. Siksi ei ole itsestäänselvyys, että United käyttäisi hänen jatko-optionsa, jos ten Hag kokee, että De Gea ei ole hänen systeemiinsä sopiva maalivahti.

De Gea haluaa jatkaa Manchester Unitedissa ja hän on valmis neuvottelemaan jatkosopimuksesta palkanalennuksella, mutta Athleticin mukaan hänen olisi luultavasti suostuttava merkittävään alennukseen.

Manchester United on lisäksi tarkkaillut maalivahteja, jotka sopisivat ten Hagin systeemiin paremmin. Athletic kertoo, että Unitedin listalla ovat ainakin Porton Diogo Costa, 23, ja Athletic Bilbaon Unai Simon, 25.