Chelsea oli kesän siirtoikkunan loppuhetkillä Edson Álvarezin kintereillä.

Ajax ei kuitenkaan suostunut myymään avainpelaajaansa vain muutamaa päivää ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

25-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja olisi halunnut siirtyä Chelseaan, mutta Ajax ei kyennyt hyväksymään saamaansa tarjousta. Joukkueessa ei ollut valmiiksi korvaajaa Álvarezille.

ESPN haastatteli Álvarezia, joka uskoo saavansa pian siirron astetta suurempiin ympyröihin.

– Taistelin sen, minkä kykenin. Chelsea oli seurannut minua. Emme osanneet odottaa, että siirtoikkunan viimeisinä päivinä he yrittäisivät hankkia minut. Ajax ei voinut tehdä mitään, koska seuralla ei ollut pelaajaa pelipaikalleni. Toisaalta se motivoi minua, että Chelsean kaltaiset seurat seuraavat otteluitani ja peliesityksiäni. Siirron epäonnistuminen jäi hampaankoloon, mutta olen varma, että ennemmin tai myöhemmin saan suuren siirron. Se on mahdollista joko tammikuussa tai kesällä.

Chelsea-siirto olisi luonnollisesti ollut suuri askel meksikolaiselle, jonka palkkataso olisi noussut valtavasti.

– Tiedän, millainen vastuu minulla on Ajaxissa, mutta lopulta kaikki muuttuu. Kyseessä olisi ollut parempi sarja ja parempi elämä niin minulle kuin perheelleni. Siitä oli kyse. Olen aina ajatellut olevani Ajaxissa asti rakkaudestani jalkapalloon, mutta myös perheeni vuoksi. Haluan, että perheelläni, lapsillani ja vanhemmillani kaikki on mahdollisimman hyvin.