Wolverhamptonin hyökkääjä Diego Costa sai lauantaina uransa ensimmäisen punaisen kortin Valioliigassa.

Costa, 34, katseli punaista 97. minuutilla Wolverhamptonin päätyessä Brentfordin vieraana 1-1-tasapeliin.

Erotuomari Robert Madley poisti videotarkistuksen jälkeen Costan kentältä katsottuaan, että hän oli puskenut päällään Brentfordin topparia Ben Meetä.

Tapauksesta seuraa vähintään kolmen ottelun pelikielto, joten Costa nähdään seuraavaksi tositoimissa vasta marras-joulukuussa pelattavan MM-turnauksen jälkeen.

– Hän on pyytänyt anteeksi, sanoi Wolvesin väliaikaismanageri Steve Davis Guardianin mukaan.

– Asioista on vaikea keskustella, kun tunteet ovat pinnassa, mutta keskustelemme hänen kanssaan ensi viikolla. Se (Costan pelikielto) avaa ovia muille pelaajille, tai ehkä pelaamme eri tavalla.

Chelseaa vuosina 2014-2017 edustanut Costa on tullut maalintekotaitojensa lisäksi tunnetuksi äärimmäisen ikävänä ja provosoivana vastustajana. Vuonna 2015 ranskalainen urheilulehti L’Équipe nimesi hänet maailman vihatuimmaksi jalkapalloilijaksi.

Costa katseli lauantaina kuitenkin vasta ensimmäistä kertaa punaista Valioliigassa. Costa on pelannut Valioliigassa 95 ottelua, joissa hänelle on kertynyt kaikkiaan 26 keltaista korttia. Maaleja hän on takonut 56 kappaletta, mutta tällä kaudella hän ei ole vielä maalinteossa onnistunut.

Wolverhampton hankki Costan syyskuun puolivälissä, koska sen uusi kärkipelaaja Sasa Kalajdzic loukkasi polvensa heti debyytissään.