Alexandre Pato tuli takavuosina tutuksi etenkin AC Milanista. Brasilialaiskärki edusti AC Milania kuuden vuoden ajan, pelasi 150 ottelussa ja teki komeat 63 maalia ja antoi 18 maalisyöttöä. Pato voitti AC Milanissa Serie A:n mestaruuden keväällä 2011.

Pato siirtyi Corinthiansista lainalle Chelseaan tammikuussa 2016.

Chelsealta kyseinen kausi oli surkea. José Mourinho oli saanut potkut loppusyksystä ja Chelsea sijoittui lopulta Valioliigassa vasta kymmenenneksi. Pato pelasi kevätkaudella vain kahdessa ottelussa ja teki yhden maalin.

Pato kertoi The Players Tribunen haastattelussa, ettei tiennyt Chelsean voivan jättää hänet hankkimatta lainasopimuksen loppuessa.

– Ajattelin Chelsean lainaavan minut puoleksi vuodeksi ja sen jälkeen tekevän kanssani kolmivuotisen sopimuksen. En tiennyt, että he pystyivät kieltäytymään siitä lainasopimuksen jälkeen. Tiedätkö, miksi pelasin niin paljon paremmin São Paulossa? Minusta pidettiin huolta.

Pato ei tiedä, miksi hän jäi niin olemattomalle vastuulle Chelseassa.

– Se oli sääli, koska harjoittelin todella hyvin ja silti valmentaja peluutti minua vain kahdesti. En koskaan ymmärtänyt, miksi niin tapahtui. Jos olisin tiennyt sen, olisin siirtynyt muualle.