Liverpoolin topparia Virgil van Dijkia harmittaa entisen joukkuekaverinsa, laitahyökkääjä Sadio Manén puolesta.

Bayern Müncheniä nykyisin edustava Mané, 30, valittiin Senegalin MM-kisajoukkueeseen, mutta hänen pelaamisensa Qatarin turnauksessa on vielä jokseenkin epävarmaa.

Mané on kärsinyt viime aikoina polvivammasta, eikä hänen tilanteestaan ole saatu kisojen alla selkeää päivitystä. Senegalin jalkapalloliiton toinen varapuheenjohtaja Abdoulaye Sow sanoi, että joukkue joutuu pärjäämään kisojen ”ensimmäisissä peleissä” ilman ykköstähteään.

– Meidän on luotettava siihen, että pelaamme ensimmäiset pelit ilman Sadiota ja voitamme ilman Sadiota, koska meillä on 25 pelaajaa hänen lisäkseen, sanoi Sow Athleticin mukaan.

– Kukaan ei olisi halunnut sitä, mutta niin meille on käynyt.

Van Dijkilta, 31, kysyttiin, onko hän puhunut Manén kanssa tämän loukkaantumisesta.

– Tietysti olen. Olin ennen kaikkea surullinen hänen puolestaan. En ole onnellinen tässä tapauksessa, ja olen ollut samanlaisessa tilanteessa, kun jätin EM-kisat väliin [viime vuonna], sanoi van Dijk Goalin mukaan.

Van Dijkin edustama Hollanti kohtaa Senegalin MM-kisojen lohkovaiheessa. Kukin joukkue pelaa lohkovaiheessa kolme peliä, minkä jälkeen jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin.

– Me pelaajina teemme niin kovasti töitä päästaksemme tähän vaiheeseen, ja hän on ollut niin tärkeä hahmo tuossa ryhmässä, omalle maalleen. Tiedän varmasti, että hän esittää rohkeaa, mutta se on rankkaa, ja olen pahoillani hänen puolestaan. Haluan vain sanoa hänelle, että pelasi hän tai ei, siitä tulee niin kova peli [Hollannin ja Senegalin välillä], lisäsi van Dijk.

Van Dijk joutui itse jättämään viime vuoden EM-kisat väliin polvivamman takia, mutta nyt hän valmistautuu uransa ensimmäiseen arvoturnaukseen.

– Olen todella innoissani siitä, että pääsen pelaamaan maailman jalkapallon parhaita pelaajia vastaan, johtamaan maatani siellä ja edustamaan maatani parhaalla mahdollisella tavalla. Se on minulle lapsuuden unelma.

– Olen nyt 31-vuotias, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että aion nauttia tästä yhtä paljon, ja ehkä se on minulle jopa parempi aika mennä sinne kaiken sen takia, mitä olen kokenut. Ja meillä on myös loistava ryhmä, joten olen erittäin innoissani siitä.