Arsenal on nimittänyt Edu Gasparin urheilutoimenjohtajakseen. Nykyajan eliittijalkapallossa tuttu titteli on tähän saakka puuttunut seurasta tyystin.

Edu oli osa Gunnersin – ja koko Valioliigan – yhä voimassa olevaa historiaa tehnyttä The Invincibles -joukkuetta, joka ei hävinnyt kaudella 2003-2004 otteluakaan. Pelkästään menneiden aikojen meriiteillä keskikenttäpelaajana häntä ei kuitenkaan toimeen nimetty.

– Olemme ilahtuneita siitä, että Edu jatkaa sitoutuneisuuttaan seuraan, jota selkeästi rakastaa, ja jonka edistykseen hän on antanut positiivisen panoksensa jo aiemmin, toimitusjohtaja Vinai Venkatesham sanoo.

Nyt uuden tittelin saanut brasilialainen palasi vanhaan seuraansa teknisen johtajan vakanssilla vuonna 2019, ja on ollut avainasemassa nykyisen, varsin hyvin menestyvän edustusjoukkueen rakentamisessa.

– Nimitys virallistaa hänen jo olemassaolevan asemansa myös akatemian suhteen, ja odotamme innolla Edun ja Perin (Mertesacker) yhteistyötä miesten edustusjoukkueen ja akatemian integroimisessa edelleen, Venkatesham jatkaa.

Uusi urheilutoimenjohtaja on yhtä ilahtunut.

– Näen tämän nimityksen tuloksena siitä työtavasta, jota olemme käyttäneet. Olemme edenneet hyvin niin miesten ja naisten joukkueiden, kuin akatemiankin osalta.

Arsenalin nyt tekemä nimitys sijoittuu ajankohtaan, jossa Gasparin palveluksista ovat huhujen mukaan olleet kiinnostuneita useat muutkin huippuseurat.