Laitapuolustaja Matty Cashin tarina ei ole kaikkein tavallisin, mutta sellainen josta tehdään elokuvia se todella on.

Kasvattajaseurastaaan Nottingham Forestista Aston Villaan syksyllä 2020 siirtynyt 25-vuotias seisoo mitä todennäköisimmin Lionel Messin kanssa samalla viivalla ensi keskiviikkona, Puolan ja Argentiinan kohdatessa toisensa MM-kisoissa. Kuusi vuotta sitten hän paiski viikonloppuhommia muotiliikkeessä.

Puolan kansalaisuuden viime lokakuussa saanut pakki kertasi tarinaansa Sport biblelle.

– Uskoinko siinä vaiheessa että minusta tulee ammattijalkapalloilija? En ikimaailmassa, ei mitään mahdollisuuksia. Nyt on käymässä kuitenkin niin että pelaan kuukauden sisällä kahta suurimmista vastaan, Cash sanoo tarkoittaen Messiä ja Cristiano Ronaldoa.

16-vuotiaana nyt seitsemään otteeseen Puolaa edustanut pelaaja sai kuulla, ettei ole fyysisesti riittävän vahva onnistuakseen huippujalkapalloilijana.

– Olin raivoissani. Tiesin kyllä etten ollut yhtä vahva kuin jotkut ikäiseni, mutta toiset kehittyvät hitaammin. Niille jotka saattavat olla samassa tilanteessa nyt, haluan sanoa että täysillä panostaminen kyllä palkitaan. Asiat muuttuvat nopeasti, mutta jos olet riittävän hyvä, saat kyllä uuden mahdollisuuden.

Artikkelissa huomautetaan, että englantilaisten akatemioiden pelaajista vain 0.012% päätyy koskaan ammattilaisiksi. Joka vuosi yli 11 000 8-18 -vuotiasta vapautetaan akatemioista.

– En ollut varsinainen huippuoppilas myöskään koulussa. Kerroin kerran opettajalleni että haluan ammattilaiseksi, ja hän nauroi ääneen. Hän sanoi että minun pitää keskittyä muihin asioihin, koska ammattipelaajaksi pääsee vain yksi miljoonasta.

Buckinghamshireläinen akatemia otti kuitenkin nuoren Cashin siipiensä suojiin, ja tarjosi hänelle kolmen vuoden sopimuksen. Aikaa täällä kului lopulta kuitenkin vain 12 kuukautta; harjoitusottelu Forestin akatemiaa vastaan poiki testin seurassa. Keskikentän keskustassa tuohon aikaan pelannut tulokas heitettiin muutamien harjoitusten jälkeen alle 18-vuotiaiden joukkueen harjoitusotteluun; hän teki maalin ja syötti kolme.

Ennen päätymistä Forestin edustusjoukkueeseen, josta edelleen Villaan, Cash pelasi myös lyhyen lainajakson lontoolaisessa Dagenham & Redbridgessä.

Tätä uutista kirjoitettaessa tarinan päähenkilö pelasi ensimmäistä MM-otteluaan Meksikoa vastaan.