Englanti pelasi Yhdysvaltojen kanssa perjantaina 0-0-tasapelin miesten MM-kisojen toisessa lohko-ottelussaan.

Gareth Southgaten luotsaama miehistö otti alusta asti pallonhallinnan odotetusti itselleen, mutta maalipaikat olivat harvassa kummassakin päädyssä. Yhdysvallat pyrki iskemään nopeilla hyökkäyksillä.

Peliä oli takana 25 minuuttia, kun Yhdysvallat rakenteli loistopaikan. Timothy Weahin matala keskitys tavoitti pilkun tietämiltä Weston McKennien, mutta hänen laukauksensa karkasi reippaasti maalin yli.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Yhdysvallat oli vielä lähempänä siirtyä johtoon. Christian Pulisic haki vasemman jalkansa vapaaksi ja täräytti voimalla, mutta kuti kimposi ylärimasta päätyrajan yli.

Englanti pelasi vielä tauon kynnyksellä tekopaikan Mason Mountille, joka tälläsi lujaa kohti Yhdysvaltojen maalia, mutta veräjänvartija Matt Turner torjui tilanteesta kulmapotkun.

Toisella puoliajalla Englannilla oli isoja vaikeuksia päästä maalipaikoille. Yhdysvallat loi jälkimmäisellä jaksolla neljä maalintekoyritystä, mutta senkään maaliodottama ei järin isoksi noussut.

Englanti sai lisäajalla hyvän sauman johto-osumaan, kun Luke Shaw’n vapaapotku tavoitti rangaistusalueelta Harry Kanen, mutta kapteenin pusku epäonnistui ja suuntautui reilusti maalista ohi.

Viimeisessä lohko-ottelussaan Englanti kohtaa Walesin ja Yhdysvallat pelaa Irania vastaan.

MM-kisojen lohko B
#JoukkueOVTHMP
1Englanti ENG32109-27
2Yhdysvallat USA31202-15
3Iran IRN31024-73
4Wales WAL30121-61