Valioliigassa on tällä hetkellä myynnissä kaksi valtaisaa jalkapallokoneistoa, Liverpool ja Manchester United. Saudi-Arabian urheiluministeri prinssi Abdulaziz bin Turki Al Faisal ei pitänyt ollenkaan mahdottomana, että saudiarabialainen raha löytäisi tiensä taas Valioliigaan.

Saudi-Arabian valtiollisesta sijoitusrahastosta tuli Newcastle Unitedin pääomistaja reilu vuosi sitten. Nyt tarjolla olisi vielä suurempia kaloja, kun Liverpoolin ja Manchester Unitedin kaltaiset jättiseurat ovat kaupan.

Jo nyt on tiedossa, että Liverpool ja Man Utd ovat herättäneet kiinnostusta Saudi-Arabiassa.

– En voi puhua yksityisen sektorin puolesta, mutta kyllä seuroja kohtaan on paljon kiinnostusta ja hinkua ja jalkapallo kiinnostaa. Valioliiga on seuratuin jalkapallosarja Saudi-Arabiassa ja sarjan faneja on paljon.

– Aiomme ehdottomasti olla tukena, jos yksityiseltä sektorilta jokin taho nousee esiin, koska se vaikuttaa positiivisesti maamme urheiluun. Jos löytyy sijoittaja ja summat kohtaavat, niin miksipä ei? prinssi Abdulaziz kommentoi BBC:lle.

Newcastle on jo uuden omistusportaansa avulla nostanut tasoaan roimasti. MM-kisatauolle Newcastle lähti kolmantena.

– He ovat tehneet erinomaista työtä. Paljon on kuitenkin vielä töitä tehtävänä. He ovat tehneet oikeita palkkauksia johtoon. Uskon, että heidän tavoitteenaan on (pidemmällä aikavälillä) voittaa liiga ja Mestarien liiga. He ovat oikealla tiellä.

Cristiano Ronaldo ja Manchester United purkivat hiljattain sopimuksensa. Näin ollen Ronaldo on tällä hetkellä vapaa agentti, ja mies etsii MM-kisojen jälkeen uutta seuraa. Ronaldo kieltäytyi viime kesänä Saudi-Arabian suunnalta tulleesta tarjouksesta, joka olisi tehnyt hänestä maailman eniten tienaavan jalkapalloilijan.

Prinssi Abdulaziz ottaisi Ronaldon mielellään Saudi-Arabiaan.

– Kaikki on mahdollista. Olisi mahtavaa nähdä Ronaldo pelaamassa Saudi-liigassa. Se auttaisi liigaa, urheilun ekosysteemiä Saudi-Arabiassa ja inspiroisi nuoria pelaajia. Hän on monelle lapselle roolimalli ja hänellä on paljon faneja Saudi-Arabiassa.

LUE MYÖS!