Englanti ja Wales kohtaavat toisensa MM-kisojen B-lohkon ottelussa tiistai-iltana. Gareth Southgate johtaa joukkojaan kohti lohkovoittoa – toki huomioiden Iranin olevan vain pisteen päässä Englannista. Walesin kisat puolestaan ovat vaikeat; tilillä kahdesta ottelusta yksi piste.

Southgatelta kysyttiin ottelua ennakoineessa presstilaisuudessa, miten hän aikoo huomioida Walesin ykköstähti Gareth Balen vaarallisuuden. Balea on kritisoitu vaisuudesta kisoissa, ja etunimikaiman kommentinkin voi tulkita parilla eri tavalla.

– Riippuu tietysti vähän siitä, miten häntä peluutetaan. Hän on kykenevä loistokkaisiin hetkiin niin rangaistusalueella kuin sen ulkopuolella. Heillä on muutamia maailmanluokan pelaajia.

Ei Englannin oma urakkakaan aivan putkeen ole mennyt – maaliton tasapeli Yhdysvaltoja vastaan katsotaan melkoiseksi epäonnistumiseksi.

– Se kuuluu pakettiin, sanoo Jordan Henderson kannattajien negatiivisista reaktioista.

– Tunteet ovat aina pelissä, ja kisoissa tulee vastaan erilaisia haasteita. Kyse on vain siitä miten niihin pystyy vastaamaan.

Omat kannattajat buuasivat joukkuelle sen poistuessa edellisestä ottelusta.

– Ei se mukavalta tunnu. Totta puhuen emme tarvitse heidän buuauksiaan tietääksemme, että emme pelanneet niin hyvin kuin olisimme voineet pelata, sanoo Marcus Rashford.

– Olemme kuitenkin hyvässä tilanteessa lohkossa, joten ei ole syytä olla turhan negatiivinen.

Lähde: BBC