Takavuosien Arsenal-maalivahdit Wojciech Szczesny ja Emiliano Martinez seisoivat eri päissä kenttää, kun Puola ja Argentiina taistelivat – lopulta molemmat menestyksekkäästi – jatkopaikoista MM-kisojen C-lohkon ottelussa.

Vuosina 2010-2020 Gunnersin kirjoilla ollut Martinez piti toki nollan, mutta tätä nykyä Juventusta edustava Szczesny nousi selkeästi isompaan rooliin – vaikka joutui päästämään pallon kahdesti selkänsä taakse.

Arsenalin kirjoilla 11 vuotta ollut 32-vuotias ehti ottelun avauspuolikkaalla torjua Lionel Messin ampuman rankkarin, ja pitää maalinsa turnauksessa puhtaana reippaasti yli 200 minuuttia.

Huumorimiehenä tunnettu Szczesny kertoi jälkikäteen ehtineensä lyödä argentiinalaistähden kanssa vetoa rankkaritilanteesta.

– Sanoin että lyön sata euroa vetoa ettei rankkaria tuomita. Hävisin sen vedon. En tiedä onko tuollainen sallittua MM-kisoissa. Saan varmaan rangaistuksen, mutta en juuri nyt välitä siitä, veskari virnisteli ottelun jälkeen.

Puola selvisi rimaa hipoen jatkoon, ja kohtaa seuraavaksi Ranskan.

SPORTbible

@sportbible
Wojciech Szczesny on his bet with Lionel Messi 😂🤣

Puola-Argentiina -ottelun voittomaalin teki uransa ensimmäisellä A-maajoukkueosumalla Brightonin Alexis Mac Allister.

Arsenalin nykyisistä maalivahdeista niin Aaron Ramsdale Englannin, kuin Matt Turner Yhdysvaltojen mukana, jatkavat niinikään kisoissa myös lohkovaiheen jälkeen.