Englannin jalkapalloliitto (FA) on pyytänyt anteeksi FA Cupin TikTok-tilillä julkaistua videota, jossa vähäteltiin Stockport Countyn puolustajan Macauley Southam-Halesin päävammaa.

Southam-Hales, 26, törmäsi keskiviikkona pää edellä mainosaitaan FA Cupin ottelussa Charltonia vastaan, ja hänet vietiin sairaalaan. Torstaina Stockport kertoi päivityksessään, että puolustajalle oli tehty tutkimukset, jotka eivät osoittaneet merkkejä pysyvistä vaurioista.

TikTok-video oli sävelletty 1980-luvun Nestle-mainoksen teemaan, ja Southam-Halesin törmäystä seinään säestivät pamahdus ja kiljuvat äänet.

FA:n tiedottajan mukaan videota ei olisi pitänyt julkaista.

– Julkaisun loi ulkopuolinen taho, ja tarkistamme prosessimme varmistaaksemme, ettei tällaista enää koskaan tapahdu.

Aivovammajärjestö Headwayn toimitusjohtajan Luke Griggsin mukaan video osoitti, että FA:n on otettava aivoterveys vakavammin.

– Olemme sanattomia nähtyämme FA:n TikTokissa julkaiseman kammottavan videon. On suoraan sanottuna uskomatonta jakaa videota, jossa pilkataan päävammasta kärsivää henkilöä, kommentoi Griggs BBC:n mukaan.

– TikTok on ensisijaisesti nuorempien sukupolvien käyttämä alusta, ja monet heistä katsovat ylöspäin FA:n esimerkkiä. He oppivat tästä tempauksesta, että on hauskaa, kun urheilussa sattuu päävamma, eikä mitään, mistä pitäisi olla huolissaan.