Arsenalin entinen manageri Arsène Wenger on ylpeä siitä, miten argentiinalaisvahti Emiliano Martínez on pelannut Qatarin MM-kisoissa.

Martínez, 30, liittyi Arsenalin akatemiaan vuonna 2010 ja edusti Tykkimiehiä kymmenen vuoden ajan, mutta valtaosa hänen ajastaan kului lainapesteillä muissa seuroissa.

Argentiinalaistorjuja sai käytännössä ensimmäisen kunnon mahdollisuutensa Arsenalissa kauden 2019-20 lopussa Bernd Lenon ollessa sivussa loukkaantuneena.

Hän esiintyi tuolloin edukseen, mutta siirtyi myöhemmin samana vuonna Aston Villaan, jossa hän on noussut yhdeksi Valioliigan arvostetuimmista maalivahdeista.

Martínez sanoi viime vuonna Sky Sportsin haastattelussa, että hän rakastaa yhä Arsenalia, mutta kokee, että hän ei saanut lontoolaisseurassa ansaitsemaansa luottamusta.

Argentiinan maajoukkueessa Martínez on ollut ehdoton luottotorjuja viime vuodesta lähtien. Qatarin MM-kisoissa hän on torjunut maansa turnauksen loppuotteluun, jossa Argentiina kohtaa sunnuntaina Ranskan.

Wenger peluutti Martínezia Arsenalissa vain 13 ottelussa, mutta hän on iloissaan siitä, että kunnianhimoinen argentiinalaisvahti on edennyt niin pitkälle urallaan.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan. Me olimme tietoisia hänen valtavista lahjoistaan, kommentoi Wenger Mirrorin haastattelussa.

– Hän oli päättäväinen, hänellä oli halu oppia ja hän suhtautui intohimoisesti peliin. Välillä hän kävi lainalla, eikä edes pelannut, mutta se ei murtanut hänen uskoaan ja motivaatiotaan.

– Kun näen hänen pelaavan nykyään tietäen, mitä hän kävi läpi, ihailen hänen saavutuksiaan vielä enemmän. Hienosti tehty, Emi. Me olemme ylpeitä sinusta.