Gareth Southgaten odotetaan ilmoittavan ensi vuoden alussa, aikooko hän jatkaa Englannin miesten maajoukkueen päävalmentajana, kertoo Telegraph.

Englannin jalkapalloliitolla (FA) tai pelaajilla ei ole vielä minkäänlaista käsitystä, aikooko Southgate, 52, jatkaa roolissaan, jota hän on pitänyt syksystä 2016 lähtien.

Southgate on johdattanut Englannin kertaalleen EM-hopealle ja MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon. Tällä viikolla päättyvissä Qatarin MM-kisoissa Englannin tie tyssäsi puolivälierävaiheessa Ranskaan, joka kohtaa sunnuntain finaalissa Argentiinan.

Telegraphin mukaan FA toivoo, että Southgate jatkaa tehtävässään. Southgate haluaa viettää joulun rauhassa perheensä kanssa ja keskustella tulevaisuudestaan heidän kanssaan.

FA:n toimitusjohtajan Mark Bullinghamin ja teknisen johtajan John McDermottin on myös määrä käydä keskustelu Southgaten kanssa hänen tulevaisuudestaan.

Southgatella on sopimus vuoden 2024 loppuun, mutta FA ei aio seistä hänen tiellään, jos Southgate haluaa lähteä maajoukkueen peräsimestä. Englanti aloittaa karsintansa vuoden 2024 EM-kisoihin maaliskuussa.

FA:lla ei ole vielä valmista suunnitelmaa sen varalle, että Southgate jättää tehtävänsä, mutta Englannin jalkapalloliitto joutuu tällä hetkellä harkitsemaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja.

Telegraphin mukaan FA on valmis harkitsemaan myös ulkomaalaista valmentajaa maajoukkueen peräsimeen. Huhuissa ovat pyörineet esimerkiksi saksalaisen Thomas Tuchelin ja argentiinalaisen Mauricio Pochettinon nimet.