Kun Valioliiga taas viikonloppuna käynnistyy, on kolmen kärki sarjataulukossa järjestyksessä Arsenal, Manchester City, Newcastle. Vaikka Magpies onkin pelannut ottelun edellään olevia enemmän, ja vaikka sen uudesta varallisuudesta seurana on toitotettu kyllästymiseen saakka, on kolmossija tässä vaiheessa kova suoritus.

Kaikkein massiivisimpia rahavirtoja ei St James’ Parkilla olla vielä päästy kanavoimaan kaikkein isoimpiin tähtihankintoihin, vaikka Alexander Isakista hulppeat 70 miljoonaa euroa maksettiinkin. Ruotsalaisen potentiaalia ei loukkaantumisen vuoksi olla vielä päästy täysin mittaamaan, mutta nyt se on taas mahdollista – kärki palaa tauolta pelikuntoisena.

Newcastlen leirissä on syytä entistäkin suurempaan optimismiin, sillä Isakin lisäksi kokoonpanoon on jälleen valmis myös laitataikuri Allan Saint-Maximin.

– Tiedämme kaikki hänen laadukkuutensa. Hän pystyy kaivamaan joukkueen ylös kuopasta, kuten nähtiin Man Cityä vastaan. Silti, palatakseen avainasemaan, hänen täytyy ensin mahduttaa itsensä kokoonpanoon. Joukkue on pärjännyt hänen poissaollessaan varsin hyvin, ja sen rakenne on kunnossa, entinen Newcastle-puolustaja John Anderson sanoo BBC:lle.