Dele Alli oli vielä joitain vuosia sitten Englannin jalkapallon kuumin lupaus, mutta häntä ei ole nähty maajoukkueessa yli kolmeen vuoteen, eikä hänen saavutuksistaan seuratasolla ole ollut juuri kerrottavaa.

Alli, 26, nousi toden teolla parrasvaloihin Tottenhamissa siirryttyään Spursin riveihin kesällä 2015 Milton Keynes Donsista. Hän pelasi kolmella ensimmäisellä Valioliiga-kaudellaan lähes jokaisessa sarjaottelussa ja tehtaili tehokkaimmalla sesongillaan 22 osumaa ja 13 maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Sittemmin Alli on kärsinyt loukkaantumisista ja heikoista esityksistä, ja hänen intohimonsa jalkapalloammattilaisuutta kohtaan on kyseenalaistettu tasaisin väliajoin.

Viime tammikuussa Alli jätti Tottenhamin ja siirtyi Evertoniin, mutta hän pelasi Toffeesissa kevätkaudella vain 13 ottelussa, eikä saanut tililleen yhtään osumaa tai maalisyöttöä.

Täksi kaudeksi Everton lainasi Allin Turkin suurseuraan Beşiktaşiin, mutta entisen huippulupauksen käyrä ei ole vieläkään kääntynyt nousuun – päinvastoin.

Marraskuun alussa Beşiktaşin päävalmentaja Şenol Güneş sanoi, että Alli on suoriutunut ”alle odotusten”. Turkkilaisseuran urheilutoimenjohtaja Ceyhun Kazanci ihmetteli Allin tasonlaskua viime viikolla ja toivoi samaan hengenvetoon, että keskikenttäpelaajan pelit sujuvat ensi vuonna paremmin.

– Kukaan ei voi vastata siihen, pystyykö Dele Alli siihen juuri nyt. Hän tekee kovasti töitä. Hän oli kolme vuotta sitten sadan miljoonan euron arvoinen pelaaja. Hän tuli alas.

– Şenol on kuuluisa siitä, että hän palauttaa raiteille monia pelaajia, joiden ura on ollut laskusuunnassa. Toivomme, että hän (Alli) on parempi kauden toisella puoliskolla.

Allin lainapestin toistaiseksi karvain hetki nähtiin keskiviikkona Turkin cupin ottelussa kolmannen sarjaportaan Sanliurfasporia vastaan. Hänet otettiin vaihtoon jo ennen puolen tunnin täyttymistä, ja Beşiktaşin kannattajat säestivät penkkikomennusta buuauksin ja vihellyksin.

Voit katsoa videon alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Fotomaç

@fotomac
💥 Beşiktaş taraftarı oyundan alından Dele Alli'ye tepki gösterdi.